Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 18
Hastane Çalışanlarına Göre Yöneticilerin Çatışma Çözme Stratejileri
2020
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Elazığ şehir hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının, bağlı oldukları yöneticilerin kullandıkları çatışma çözme stratejileri hakkında düşüncelerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Veri toplama aracı olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada Rahim, M. Afzalur tarafından geliştirilmiş ROCI-II olarak isimlendirilen ve 28 maddeden oluşan çatışma yönetim stratejileri ölçeği kullanılmış olup, ölçme aracının güvenirliği 0.87 olarak bulunmuştur. Araştırma hastanedeki 158 kişiye uygulanmış, 134 anket değerlendirmeye alınmıştır. Verilerin normal dağılıma uyması sebebiyle t testi, tek yönlü varyans analizi yapılmıştır. Hastane çalışanlarının demografik özellikleri ile bağlı oldukları yöneticilerine ilişkin çatışma çözme strateji algıları arasındaki ilişki araştırılmıştır. Hastane çalışanlarının cinsiyeti ve unvanı ile yöneticilerin çatışma çözme stratejileri alt boyutları algıları arasındaki ilişki anlamlı bulunmuştur (p<0,05). Buna göre hastane çalışanlarının yöneticileri hakkındaki çatışma çözme stratejilerine yönelik algısı x̅=3.03 değeri ile orta düzeydedir. Kadın çalışanların yöneticileri hakkındaki çatışma yönetimi algısı (x̅=3.11) olup, erkek çalışanların algısından daha yüksektir (x̅=2,95). Unvana göre sekreterler ve hemşireler ile diğer meslek grupları arasındaki fark anlamlıdır. Hastane çalışanlarına göre yöneticilerinin kullandıkları çatışma çözme stratejileri sırası ile hükmetme (x̅=3.18), kaçınma (x̅=3.09), bütünleştirme (x̅=3.03), uzlaşma (x̅=2.98) ve uyma (x̅=2,90) çatışma çözme stratejileridir. Hastane çalışanlarına göre kadın yöneticiler en çok bütünleştirme (x̅=3.11), erkek yöneticiler (x̅=3.19) ise hükmetme stratejisini kullanmaktadırlar. Araştırmaya katılanların yaş ve hizmet yılı arttıkça yöneticileri hakkındaki çatışma çözme stratejisi algı ortalamaları da artış göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Hospitals Leaders' Conflict Resolution Strategies
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the aim is to identify the opinions of health workers working in the city hospital of Elazığ about the conflict-solving strategies used by the managers to whom they are affiliated. The data collection method is used as a data collection tool. The study used the scale of conflict management strategies, named ROCI-II, developed by Rahim, M. Afzalur and composed of 28 articles, and the reliability of the measurement tool was 0.87. The research was carried out on 158 people in the hospital, 134 surveyes were taken to evaluate. Due to the normal distribution of the data, the t test, one-way variance analysis, was performed. The relationship between the demographic characteristics of hospital employees and the perceptions of conflict-solving strategies for their managers that they are connected to has been studied. The relationship between the gender and the title of the hospital employees and the underdimensional perceptions of the management’s conflict-solving strategies has been found meaningful (p<0,05). According to this, the perception of the hospital employees to the management of conflict resolution strategies is medium with the value x=3.03. The perception of conflict management over the managers of women workers (x=3.11) is higher than the perception of men workers (x=2.95). According to the title, the difference between secretaries and nurses and other professional groups is meaningful. According to the hospital staff, the conflict resolution strategies that their managers use are governance (x=3.18), avoidance (x=3.09), integration (x=3.03), reconciliation (x=2.98) and compliance (x=2.90) conflict resolution strategies. According to the hospital staff, women’s managers use the most integration (x=3.11), while men’s managers (x=3.19) use governance strategy. As the age and service years of the researchers increase, the average perception of the conflict resolution strategy on their managers has also increased.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.941
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi