Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Endemik kasnak meşesinin (Quercus vulcanica [Boiss. et Heldr. ex] Kotschy) yeni bir yayılış alanı
2020
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında, yeryüzünde en nadir yayılış gösteren meşe türlerinden biri olarak bilinen endemik Kasnak meşesi (Quercus vulcanica [Boiss. et Heldr. ex] Kotschy) türünün güncel yayılış alanları ve habitat tercihleri ortaya konulmuş, Ankara-Nallıhan-Sarıçalı Dağı çevresinde yeni bir yayılış alanı daha saptanmıştır. Saptanan bu yeni alanının da ilavesiyle türün IUCN kategorisi yeniden değerlendirilerek türün yayılış alanı 166.597.545 km2, yaşam alanı da 68.000 km2 olarak hesaplanmış ve Düşük Riskli (LC: Least Concern) tehlike kategorisi güncellenmiştir. 2018-2019 yıllarında yapılan arazi çalışmaları kapsamında türün mevcut yayılış alanlarına dair enlem, boylam, yükselti (m), coğrafi konum, bakı, eğim (%), anakaya tipi, vejetasyon tipi, vejetasyon yüksekliği (m) ve vejetasyon (%) ile ilişkili veriler kaydedilerek değerlendirilmiştir. Ayrıca, yeni tespit edilen yayılış alanında kasnak meşesi ile birlikte yayılış gösteren bitki toplulukları da belirlenmiş ve 11’i endemik toplam 112 tür tespit edilmiştir. Sonuç olarak, ülkemize endemik Kasnak meşesi türünün gen kaynaklarının korunması ve türün yayılış alanlarının güncellenmesi, ülkemiz biyolojik çeşitliliğinin korunması açısından son derece önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Quercus vulcanica (Boiss. and Heldr. Ex] Kotschy) a new spread area
2020
Yazar:  
Özet:

In the context of this study, the endemic Cascavirus (Quercus vulcanica, Boiss) is known as one of the rarest species of mountains on Earth. and Heldr. The current spread areas and habitat preferences of the Kotschy species have been revealed, and a new spread area has been revealed around the Ankara-Nallıhan-Sarıçalı Mountain. In addition to this new area, the IUCN category of the species has been re-evaluated and the spread area of the species is 166.597.545 km2, the living area is estimated at 68.000 km2 and the low-risk (LC: Least Concern) risk category has been updated. In the framework of land studies conducted in 2018-2019, the data related to the existing spread areas of the species are recorded by recording the length, length, elevation (m), geographical location, maintenance, curvation (%), the tip of the land, the type of vegetation, the height of vegetation (m) and the vegetation (%) . Additionally, the newly detected spread area has also identified plant communities that spread along with the shell, and 11 endemic species have been identified in a total of 112 species. As a result, the preservation of genetic resources of our country and the updating of species’ spread areas are of great importance for the preservation of our country’s biological diversity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.226
Türkiye Ormancılık Dergisi