Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
BASEL KRİTERLERİNİN BANKACILIK SEKTÖRÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE’DE BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN BASEL KRİTERLERİNE UYUM SÜRECİ
2014
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmenin de etkisiyle birlikte, son yüzyılda finansal piyasalarda yaşanan krizler, bankacılık sektörü başta olmak üzere tüm finansal sektörleri etkilemiştir. Bankaların, krizlerden etkilenmemek veya minimum düzeyde etkilenmek için mali bünyelerini sağlamlaştırmak, bilançolarında dengeyi sağlamak ve risk yönetimi faaliyetleri gibi konular önem kazanmıştır. Bankaların sağlam ve istikrarlı yapıya sahip olması ve risklerden asgari düzeyde etkilenmesi çerçevesinde alınması gereken önlemler ve uygulamalar, uluslar arası düzeyde çalışmaları ve standartlar oluşturulmasını gündeme getirmiştir. 1930’da Uluslararası Ödemeler Bankası’nın kurulmasıyla küresel anlamda bankacılık ve finans sektörü standartlaştırılmaya ve daha da geliştirilmeye çalışılmıştır. 1974’te Uluslararası Ödemeler Bankası bünyesinde kurulan Basel Bankacılık Denetim Komitesi; risk yönetimi ve sermaye yeterliliği gibi alanlarda uluslararası standartlar oluşturmaya çalışarak bankaların, oluşturulan bu standartlara optimal düzeyde uyum sağlamalarını amaçlamıştır. Basel Komitesi’nin finansal istikrarı sağlamak, bankacılık sektörünün standartlarını oluşturmak ve sağlam temellere oturtulmasını sağlamak adına yayımlamış olduğu birçok düzenleme bulunmakla birlikte, kamuoyunda en çok bilinenleri; Basel I, Basel II ve Basel III kriterleridir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.363
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi