Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
SINIF ATMOSFERİNİN İLKÖĞRETİMÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINA ETKİSİNİ İNCELEME
2016
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, sınıf atmosferinin öğrenci başarısına etkisini tespit etmektir. Bu amaç doğrultusunda, sınıf atmosferinin öğrenci başarısına etkisi öğretim elemanı desteği, katılma, kişilerarası ilişkiler, ders düzeni, rekabet ortamı ve kuralların belirginliği açısından öğrencilerin mezun olduğu okul türüne göre değerlendirilmektedir. Bu araştırma tarama modelinde olup nicel yöntemle gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini 14 üniversiteye bağlı eğitim fakültesinde öğrenim gören sınıf öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmaya 788 öğrenci katılmıştır. Araştırmanın veri toplama aracı “Sınıf Atmosferinin Başarıya Etkisi Ölçeği”dir. Bu ölçme aracı Moos ve Trickett (1974) tarafından geliştirilmiş, Kısakürek (1985) tarafından Türkçeye uyarlanmış ve araştırmacı tarafından alanyazın taranarak yeniden düzenlenmiştir. Öğrencilerin mezun oldukları ortaöğretim kurumlarının sınıf atmosferinin başarıya etkisi t - testi ile incelenmiştir. Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun olan öğrenciler, diğer ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere göre başarının artmasında öğretim elemanı desteği, katılma, kişilerarası ilişkiler ve ders düzeninin “daha önemli” olduğunu düşünmektedir. Mezun oldukları ortaöğretim kurumuna göre öğrenci görüşleri, rekabet ve kuralların belirginliği konusunda anlamlı farklılık göstermemektedir. Sonuç olarak, sınıf atmosferi birçok değişkenden etkilenmektedir. Bu nedenle eğitim programlarında sınıf atmosferi ile ilgili uygulamalarda her bir değişkenin (cinsiyet, öğrencilerin demografik özellikleri, öğretim elemanı tutumu) etkisi dikkate alınmalıdır. Ayrıca sınıf atmosferinin alt boyutlarından özellikle kişiler arası ilişkiler ve kuralların önemi üzerinde durulmalıdır. Eğitim programları tasarlanırken ve geliştirilirken içerik ve yönteme odaklanıldığı kadar öğrenme öğretme ortamı, sınıf ortamındaki ilişkiler ve kurallar kısaca atmosferin niteliği de (örtük program) önemsenmelidir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.948
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi