Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 19
BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ AKADEMİSYENLERİNİN AKADEMİK SOSYAL AĞLARI 1 KULLANIM DÜZEYLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bilimsel çalışmaların görünürlüğünün artırılması ve bilimsel iletişimin daha hızlı gerçekleşmesi için sosyal ağlardan giderek daha fazla yararlanılmaktadır. Özellikle akademik dünyada araştırmacılar çalışmalarını akademik sosyal ağlarda yayımlayarak bilim dünyasına duyurmayı tercih etmektedirler. Bu nedenle akademik sosyal ağların kullanımını ölçmeye yönelik çalışmalar literatürde ağırlık kazanmıştır. Çalışmanın kuramsal anlatımında akademik sosyal ağlardan Google Scholar, ResearchGate, Academia.edu ve Mendeley inceleme kapsamına alınmıştır. Bu dört akademik sosyal ağ, sağladıkları araçlar açısından karşılaştırılarak benzer ve farklı yönleri ortaya konulmuştur. Daha sonra Ankara'daki Bilgi ve Belge Yönetimi-BBY Bölümleri akademisyenlerinin akademik sosyal ağlar konusundaki farkındalıkları ve bilgi düzeylerini saptamak için anket yöntemi uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, BBY Bölümü akademisyenlerinin çoğunluğu sosyal ağları ve akademik sosyal ağları kullanmaktadır. Sosyal ağlardan Instagram, Twitter ve Facebook'un en sık kullanılan ağlar olduğu Google Scholar, ResearchGate, Academia.edu, LinkedIn ve Mendeley'in en sık kullanılan akademik sosyal ağlar olduğu tespit edilmiştir. Akademik sosyal ağlar akademisyenler tarafından ağırlıklı olarak alanları ile ilgili yayınları ve yenilikleri takip etmek ve akademik çalışmalarını paylaşmak amaçları için kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 293
Atıf : 1.058
2023 Impact/Etki : 0.279
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi