Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
GEBELİKTE GÖRÜLEN PİYOJENİK GRANÜLOM (GEBELİK TÜMÖRÜ): OLGU SUNUMU-Pyogenic Granuloma in Pregnancy (Pregnancy Tumour): Case Report
2013
Dergi:  
European Oral Research
Yazar:  
Özet:

ÖZ Bu olgu sunumunda dişetinde gebelik tümörü tanısı konan hastanın tedavi yönteminin vaka üzerinden sunumu amaçlanmıştır. Gebelik tümörü oral mukozanın, selim, hiperplazik, inflamatuvar, tümör benzeri bir lezyonudur. Gebelerin ortalama %5'inde ve sıklıkla 2. ve 3. trimestrlarda görülmektedir. 24 yaşında, 33. gebelik haftasında olan ve dişetinde şişlik ve kanama şikayeti bulunan hasta kliniğimize başvurdu. Yapılan klinik muayenede 34, 35 nolu dişlerin vestibül yüzeyinde yaklaşık 2cm x 3cm çapında kırmızı renkli, spontan kanamaya eğilimli, yüzeyi ülsere lezyon görüldü. Lezyon eksizyonel biopsi ile alındı. Histopatolojik inceleme gebelik tümörü olan ön tanımızı doğrulamıştır. Gebelik tümörleri kanamaya eğimlidir. Klinik ve histopatolojik açıdan, erkek ve hamile olmayan bayanlarda görülen piyojenik granulom ile aralarında fark yoktur. Doğum sonrasında lezyon kendiliğinden gerileyebilir fakat hastanın konuşma ve çiğnemesini engelleyen ya da estetik problem yaratan durumlarda lezyonlar eksize edilir. Anahtar kelimeler: Gebelik, oral kavite, piyojenik granülom ABSTRACT The aim of this case report is to present the treatment procedure of the patient diagnosed with pregnancy tumour. Oral pregnancy tumour (PT) is a benign, tumour-like, hyperplastic inflammatory lesion arises in response to local irritation, trauma or hormonal factors. PT tend to occur more frequently during the second and third trimester among 5% of the pregnancies. 24 year-old woman who is 33th week of pregnancy with complains of gingival bleeding and swelling referred to our clinic. Clinical examination revealed a 2cm x 3cm sessile rubbery nodular mass covered by smooth red mucosa with bleeding tendency between the left premolar teeth. The lesion was removed and histopathological examination revealed the diagnosis as pregnancy tumour. Treatment considerations for pregnancy tumour, a conservative approach is recommended. In absence of significant esthetic or functional problems or both, the lesion should not be excised because it has tendancy for recurrence and a spontaneous regression after delivery may occur. Keywords: Pregnancy, oral cavity, pyogenic granuloma

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












European Oral Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 548
Atıf : 343
European Oral Research