Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Yeni Bir Melez Optimizasyon Algoritması Kullanarak UMTS, WLAN ve WiMAX Uygulamaları için Çift–Geniş Bantlı Monopole Anten Tasarımı
2016
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, UMTS (universal mobile telecommunications system), WLAN (wireless local area network) ve WiMAX (worldwide interoperability for microwave access) uygulamaları için bir kompakt çift–genişbantlı monopol anten önerilmiştir. UMTS (1,9–2,1 GHz), WLAN (2,4/5,2/5,8 GHz) ve WiMAX (2,5/3,5/5,5 GHz) uygulamalarında arzu edilen çalışma bantlarını elde etmek amacıyla, momentler metoduna dayalı HyperLynx® 3D elektromanyetik platformundan ve yeni bir melez optimizasyon algoritmasından (MOA) oluşan entegre yeni bir teknik kullanılmıştır. MOA, farksal gelişim (FG) algoritmasının güçlü mutasyon ve çaprazlama operatörlerinin, yapay arı kolonisi (YAK) algoritmasının izleyici arı fazına entegre edilmesi ile geliştirilmiştir. Modellenen anten iki ayrı çalışma bandı üretmiştir. Birinci banda ait genişlik, 1,44 GHz’den 3,92 GHz’e kadar toplam 2,48 Ghz’dir ve ikinci çalışma bandı ise 4,92 GHz’den 6,50 GHz’e kadar toplam 1,58 GHz’lik bir genişliğe sahiptir. Önerilen anten tasarımdan sonra benzetimleri gerçekleştirilmiş daha sonra, 4,4 dielektrik sabitli ve 0,02 tanjant kayıplı 42×49,2×1,6 mm3 boyutlarında FR4 alttaş malzemesi kullanılarak üretilmiştir. Empedans eşlemesi açısından, daha önce literatürde yayınlanan çift ve üç bantlı antenlerle karşılaştırıldığında, önerilen antenin çok daha iyi bir performansa sahip olduğu görülmüştür. Bununla birlikte, çalışma bandları içinde tarsarlanan anten, çok iyi bir kazançla birlikte yönsüz bir radyasyon desenine sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.740
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi