Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 35
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN “GELECEĞE HAZIRLANIYORUM: PROBLEMLERE ÇÖZÜM ARIYORUM” PROJESİNİN KENDİLERİNE KATKILARINA YÖNELİK DEĞERLENDİRMELERİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin bir okul dışı öğrenme ortamı hakkındaki görüşlerini incelemektir. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseni benimsenmiştir. Araş- tırmanın çalışma grubu “Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çö- züm Arıyorum” adlı TÜBİTAK projesinin katılımcılarından oluşmakta- dır. Katılımcılar dezavantajlı, normal gelişim gösteren ve özel yetenekli olarak nitelendirilen altıncı ve yedinci sınıf toplam 50 öğrenciden oluşmaktadır. Sekiz günlük proje boyunca 8 farklı üniversitede görev yapan 23 farklı eğitmen tarafından öğrencilere otuz beş farklı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Veriler, alan notları ve öğrenci günlükleri kullanılarak toplanmış ve bilgi, beceri, duyuş ve fen, mühendislik, teknoloji, toplum ve çevre (FMTTÇ) olarak adlandırılan dört ana kategoride betimsel analiz tekniği kullanılarak incelenmiştir. Araştırma sonucunda öğrenciler, projedeki etkinliklerin kendilerinin fen bilimleri, matematik ve mühendislik hakkında yeni bilgiler öğrenmelerine yardımcı olduğunu ve etkinliklerin bilimsel süreç becerilerine, yaşam becerilerine, mühendislik ve tasarım becerilerine olumlu katkıda bulunduğunu ifade etmişlerdir. Ayrıca öğrenciler etkinliklerin uygulanması sırasında fen bilimlerine, matematiğe, teknolojiye ve mühendisliğe karşı olumlu tutum geliştir- diklerini ve fen, mühendislik ve teknoloji arasında ilişki kurabildiklerini belirtmişlerdir. Proje sürecinin ürün geliştirmeleri ve rekabet duygularını harekete geçirmeler aracılığıyla motivasyonlarının artmasına katkı sağladığı öğrenciler tarafından belirtilmiştir. Öğrencilerin bu görüşleri dikkate alındığında ürün geliştirme etkinliklerinin okul içi ve okul dışı öğrenme ortamlarında kullanılmasının onların bilgi ve becerilerinin gelişimine olumlu katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Araştırma bulgularının okul dışı öğrenme ortamlarına yönelik yapılacak çalışmalara rehber olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students of the secondary school “I look for the future: I find a solution to problems” project to review their priority assessments to the attackers
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to study the views of high school students on an out-of-school learning environment. The study has been conducted by the research model of the status. The work group of the search-step is made up of participants in the project "I am prepared for the future: I am looking for solutions to problems" (TÜBİTAK). The participants consist of a total of 50 disadvantaged, normal developmental and special skilled sixth and seventh class students. Thirty-five different events were conducted to students by 23 different teachers working at 8 different universities throughout the eight-day project. Data is collected using field notes and student logs and studied using visual analysis techniques in the four main categories called knowledge, skills, sensory and science, engineering, technology, society and the environment (FMTTC). The research results showed that the activities in the project them learn new knowledge about science, mathematics and engineering and that the activities had a positive contribution to the scientific process skills, life skills, engineering and design skills. Students have also pointed out that during the implementation of the activities they develop a positive attitude towards science, mathematics, technology and engineering and are able to establish a relationship between science, engineering and technology. It is indicated by students that the project process contributes to the increase of their motivation through product development and movement of competitive feelings. It is believed that taking into account these opinions by students, the use of product development activities in school and non-school learning environments will contribute positively to the development of their knowledge and skills. Research findings are thought to be a guide to the work to be carried out on out-of-school learning environments.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.302
Milli Eğitim Dergisi