Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 24
 İndirme 2
Multi Agent System Based Risk Allocation Model for Public-Private-Partnership Type Projects (RAMP3)
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Civil Engineering
Yazar:  
Özet:

The performance of the Public Private Partnership (PPP) projects depends on the efficiency of the risk allocation strategies between the public and private parties. Therefore, a multi agent system-based Risk Allocation Model for PPP projects (RAMP3) was developed to determine the proper risk allocation decisions between the public and private parties within the study. The methodology of RAMP3 involves i) identification of risks by agents, ii) assessment of each risk’s importance and impact, iii) communication of agents to negotiate on risk allocation decision and iv) determination of strategies and utility functions to be used in negotiation process. Focus of the study is presenting the steps of negotiation process of agents using economic theory and Zeuthen bargaining strategy. RAMP3 was validated on two real PPP projects and results show that the higher risk value of an agent gets, agent’s utility due to counter agent in that concession round lowers. Preliminary findings also show that risk is allocated to the party that has a higher risk acceptability in negotiation process. The RAMP3 will enable project parties to determine the appropriate risk allocation strategies by considering the effects of emerging risks in terms of time delay, cost overrun and conflict and provide contract success. The model can also be used as a decision support system by public partner for performing an efficient and accurate risk allocation.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Civil Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 608
Atıf : 2.087
Turkish Journal of Civil Engineering