Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 51
 İndirme 16
Metinlerarasılık Bağlamında Modern Arap Şiirinde Meryem Figürü
2020
Dergi:  
Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada modern Arap şiiri figürlerinden birisi olan Hz. Meryem, metinlerarasılık ve sembolizm bağlamında değerlendirilecektir. 1960’lı yılların sonunda Julia Kristeva, Mihail Bakhtine ve Roland Barthes gibi yapısalcı araştırmacıların ortaya attığı metinlerarasılık kuramı özetle “iki ya da daha çok metin arasında bir alışveriş, bir tür konuşma ya da söyleşme biçimi” olarak tanımlanmaktadır. Avrupa’da yeni çıkan bu kuram Arap şiirinde aslında Cahiliye döneminden günümüze kadar alıntı kültürü olarak devam eden bir olgudur. Modern dünya şiirinde önemli bir yer tutan sembolizm ise duygu ve düşüncelerin anlatımında kapalılığın rol oynadığı, şiirde kafiye ve ölçünün ikinci plana atılarak iç armoninin önemsendiği modern bir edebi akımdır. Değişen zaman ve olgular sembolik figürlerde yer yer değişiklik gösterse de, kült dediğimiz bazı imgeler asla değişmez ve değişmeyecektir. Bunlardan birisi de Meryem figürüdür. Bu bağlamda şairlerin metinlerarasılık ve sembolizm ekseninde Hz. Meryem’e atfettikleri yeni anlamlar ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Mary's Figure in Modern Arabic Poetry
2020
Yazar:  
Özet:

This is one of the modern Arabic poems. Mary will be assessed in the context of intertext and symbolism. In the late 1960s, the theory of intertextuality, which was revealed by structural researchers such as Julia Kristeva, Mikhail Bakhtine and Roland Barthes, is described as "a form of a trade, a kind of speech or speech between two or more texts." This newly emerging theory in Europe in Arab poetry is actually a phenomenon that continues as a citation culture from the period of ignorance to the present day. Symbolism, which holds an important place in modern world poetry, is a modern literary stream in which the coverage plays a role in the narration of feelings and thoughts, and in which the inner harmony is concerned by the second stage of the poetry and measurement. Although the changing times and phenomena show place and place changes in symbolic figures, some of the images we call cult will never change and will not change. One of them is Mary’s figure. In this context, the poet's intertext and symbolism axis Hz. The new meaning they assigned to Mary will be addressed.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 245
Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi