Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 79
 İndirme 16
NİETZSCHECİ NİHİLİZMİN POSTMODERN SÜREÇTEKİ DÖNÜŞÜMÜ
2020
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Modernizme bir tepki olarak ortaya çıkan nihilizm, özünde her şeyi inkâr etmeye dayanmaktadır. Modernizme bir karşı duruş sergileyerek, modernizm ile en yüce değerlerin anlamını kaybettiğini ve bunun da nihilizme götürdüğünü ifade eden Nietzsche, nihilizm konusunda ilk akla gelen isimdir. Bununla birlikte Nietzsche’nin söylemleri, modernizme tepki gösterip, postmodern sürecin başladığını savunan birçok düşünüre de ilham kaynağı olmuştur. Postmodern sürece Nietzsche’nin öncülük etmesinden dolayı postmodernizmin, nihilist olup olmadığı tartışmaları ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda postmodernizm ve nihilizm ilişkisini ele almak, çalışmanın konusunu ve postmodernizm ile nihilizm arasında ilişki olup olmadığını, başka bir deyişle postmodernizmin nihilist olup olmadığını incelemek de çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Buna ek olarak söz konusu ilişkinin nasıl olduğu sorusunun cevabını ortaya koymak ise çalışmanın ana sorunsalıdır. Bu noktadan hareketle kuramsal bir çalışma niteliğinde olan makalede postmodernizm ile nihilizm ilişkisi tartışılmış ve çalışmanın sonucunda postmodernitede nihilizmin söz konusu olduğu, ancak bunun modernitedeki nihilizmden farklı bir yöne doğru evirildiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Return of Postmodern Nizhny Novgorod
2020
Yazar:  
Özet:

The nihilism that arises as a reaction to modernism is based on denying everything in its essence. Nietzsche, who expressed that modernism has lost the meaning of modernism and the highest values, and that it has led to nihilism, is the first name that comes to mind about nihilism. However, Nietzsche’s statements have been a source of inspiration for many thoughts that react to modernism and claim that the postmodern process has begun. As a result of Nietzsche’s leadership in the postmodern period, there were discussions about whether postmodernism is nihilistic or not. In this context, discussing the relationship between postmodernism and nihilism is the subject of the study and the study of whether there is a relationship between postmodernism and nihilism, in other words, whether postmodernism is nihilism. In addition, finding the answer to the question of how the relationship is concerned is the main problem of the work. From this point on, the article, which is a theoretical study of movement, discussed the relationship between postmodernism and nihilism, and the study concluded that the postmodernism was a matter of nihilism, but that it was dealt with in a different direction than the nihilism in modernity.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 200
Atıf : 559
2023 Impact/Etki : 0.209
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi