Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 6
SOSYAL MEDYA VE ÇEVRİMİÇİ İTİBAR YÖNETİMİ KAVRAMLARI ÜZERİNE ALANYAZINSAL BİR DEĞERLENDİRME
2019
Dergi:  
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Araştırmaları Hakemli E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte sosyal medya kavramı hem bireyler ve hem de kurumlar açısından popüler hale gelmiştir. Sosyal medyanın gücü ve interaktif bir ortam sağlaması müşterileri/tüketicileri güçlü bir duruma konumlandırmıştır. Günümüzde bu yeni bilgi ortamında ortaya çıkan filtrelenmemiş bilgi akışı, kurumsal itibar açısından tehdit oluşturabilmektedir. Bununönemli sebebi, bilgi akışının online ortamlar olan sosyal medya kanallarında hızla yayılmasıdır. Sosyal medyanın yükselişi, kurumların iletişim kurma yöntemlerini de etkilemiş, kurumları online ortamlarda adeta birer aktör haline getirmiştir. Kurumlar, iletişim faaliyetlerini sosyal medya platformları üzerinden sürdürebildikleri gibi, kriz durumlarını da bu mecralar üzerinden yönetebilmektedir. Dolayısıyla kurumlar hızla gelişen ve yaygınlaşan online ortamlarda ani bir krizle karşı karşıya kalabilmektedir. Kurumlar bu online ortamlardaki krizleri çok hızlı ve etkin bir şekilde yönetmek durumundadır. Web 2.0 ortamında online itibar yönetimini doğru uygulamak kurumsal itibarın temelini sağlamlaştırmak için bir adım olarak görülebilir. Bu bağlamda çalışma genelinde itibar kavramı çerçevesinde sosyal medyanın kurumsal online itibara etkisi üzerinde literatürsel bir değerlendirme yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Araştırmaları Hakemli E-Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Araştırmaları Hakemli E-Dergisi