Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 6
Ebeveynlik Blogları ve Çocuğun Çevrimiçi Mahremiyeti: Türkiye’deki Ebeveynlik Bloglarının Mahremiyet Yönetimi Üzerine
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, ebeveynlerin dijital ortamdaki paylaşımları üzerinden çocuğun dijital mahremiyetinin nasıl ele alındığının belirlenmesini hedeflemektedir. Günümüzde ebeveynler, günlük ebeveynlik pratikleri ve çocuklarının gelişim süreçlerine ilişkin içerikleri dijital iletişim ortamlarında paylaşmaktadır. Paylaşılan dijital içeriğin önemli bir kısmının çocuğa dair oluşu ise, çocuğun dijital mahremiyeti üzerine düşünülmesini gerekli kılmaktadır. Bu çerçevede ebeveynlik blogları, anne ve babaların çocuklarıyla olan ilişkilerini ve ebeveynlik rollerini okuyucularına otobiyografik bir biçimde aktardıkları dijital metinler olmaları bakımından önem taşır. Bu çalışma kapsamında, Türkiye’deki ebeveynlik blogu sahibi yazarların paylaştıkları içeriğin mahremiyet yönetimine ilişkin görüşleri, nitel bir araştırma tasarımı üzerinden analiz edilmiştir. Amaçlı örneklem seçimi ile belirlenen 15 blog yazarı ile yüz yüze yarı yapılandırılmış görüşme gerçekleştirilmiş ve veri analizi yöntemi olarak nitel içerik analizi kullanılmıştır. Sonuç olarak, blog yazarı ebeveynlerin mahremiyet yönetimi ile ilgili olarak dört temel belirleyen tespit edilmiştir: (1) etik ilkeler ve otokontrol, (2) çocuğun müdahalesi ve talepleri, (3) takipçilerle etkileşimleri ve (4) yasal bağlam.

Anahtar Kelimeler:

Parental Blogs and Child's Online Privacy: About Parental Blogs in Turkey's Privacy Management
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine how the child’s digital privacy is handled through the parental sharing in the digital environment. Today, parents share content about their daily parental practices and their children’s development processes in digital communication environments. If a significant part of the shared digital content is about the child, it makes it necessary for the child to consider the digital privacy. In this context, parental blogs are important for parents’ relationships with their children and their parental roles to be digital texts they autobiographically transmit to their readers. In the framework of this study, the opinions of authors who own a parent blog in Turkey on the privacy management of the content they share were analyzed through a qualitative research design. With 15 bloggers identified by the purpose sample selection, a face-to-face semi-configured conversation was carried out and quality content analysis as a data analysis method was used. As a result, the blogger has identified four foundations in relation to the parent’s privacy management: (1) ethical principles and self-control, (2) child’s intervention and demands, (3) interactions with followers, and (4) legal context.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi İlef Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 155
Atıf : 542
2023 Impact/Etki : 0.105
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi