Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 3
Çalışan çocukların ailede istismarı/Abuse of working children within the family
2012
Dergi:  
Türkiye Halk Sağlığı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamız çalışan çocukların ailede ve işyerinde uğradıkları istismar türü/ türleri ile istismarı etkileyen faktörlerin belirlenmesi için çok amaçlı planlanmıştır. Bu yazıda aile içi istismar değerlendirilmiştir. Yöntem: Kesitsel nitelikteki bu çalışmanın verileri, 18 yaş altı 595 çıraktan anket formu ile toplandı. Verilerin özetlenmesinde tanımlayıcı istatistikler, risk faktörlerinin belirlenmesinde Binary Lojistik Regresyon Analizi kullanıldı. Bulgular: Çocukların %20.0’ının fiziksel, %9.6’sının duygusal, %2.7’sinin cinsel olmak üzere toplamda %24.7’sinin baba, anne, kardeş ve akrabaları tarafından istismara uğradığı, %12.4’ünün fiziksel ve %21.0’ının duygusal olmak üzere toplamda %27.1’inin ihmale uğradığı saptandı. Aile gelirinin kötü olması her tür istismar ve ihmal olasılığını arttırırken, kız olmanın duygusal ve cinsel istismar ile duygusal ihmale uğrama olasılığını arttırdığı tespit edildi. Sonuç: Çalışan çocuklar arasında aile içi istismar ve ihmalin halen önemini koruduğu görülmektedir. Riskli ailelerin ev ziyaretleri ile yakından izlenmesi ve yapılacak sosyal çalışmalar istismar riskini azaltmada etkili olabilir. Anahtar Kelimeler: Çalışan çocuk, istismar, ihmal, aile Abuse of working children within the family Objective: This study was planned as a multi-purpose study in order to determine not only the types of abuse of the working children within the family but also to consider the factors influencing the abuse. Abuse within the family has been evaluated. Method: The data of this cross-sectional study were collected with questionnaires applied to 595 apprentices under the age of 18. Descriptive statistics are used to summarize the data and Binary Logistic Analyses are used in determining the risk factors. Results: It was determined that 20% of the children were abused physically, 9.6% emotionally, 2.7% sexually and in total 24.7% of the children had been subjected to abuse by their fathers, mothers, siblings or relatives. Moreover it was determined that 12.4% physically, 21% emotionally; and in total 27.1% of these children were being subjected to neglect. Whereas low family income increases the possibility of all types of abuse and neglect, it was determined that being female increases the possibility of emotional and sexual abuse and emotional neglect. Conclusion: The results of our study clearly show that abuse and neglect within the family still remains important. Following families at risk closely by house calls and carrying out social work can be effective in decreasing the risk of abuse. Key Words: Child labor, abuse, neglect, family  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Halk Sağlığı Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 971
2023 Impact/Etki : 0.231
Türkiye Halk Sağlığı Dergisi