Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Global Climate Change, Greenhouse Gases (GHGs) and Cultivated Plants
2010
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel iklim değişikliği ve sera gazlarının gruplandırılan kültür bitkilerine etkileri irdelenerek, bu konuda ilgili bilgiler verilmiştir. Bilindiği üzere, tarım sektörü, küresel iklim değişikliği ve sera gazları ile bunların etkileşimlerine karşı çok duyarlıdır ve özellikle bu oluşum flora ve fauna için çok etkilidir. Öte yandan, tarım, sera gazları (GHGs) açısından en büyük endüstriyel katılımcıdır ve bu oluşumun pozitif ya da negatif sonuçlarının olması olasıdır. Ancak, bu etkilerin pozitiflerinden çok negatiflerinden korkulmaktadır. Karbondioksit (CO), Metan (CH4), Nitroz oksit (N20), Klorofloro karbonlar (CFCs) gibi gazların emisyonları, söz konusu oluşuma katkı vererek istenmeyen etkileri oluşturmaktadır. Özellikle bunlardan metan (CH4) gazı, CO2’den 300; H20’dan da 20 kat daha yüksek küresel ısınma potansiyeline sahiptir. Araştırma bulgularına göre, 2100 yılına kadar (1.4-5.8 oC) yükseleceği tahmin edilen dünya ortalama sıcaklığından; aralarında (poli, mono ve karışık) olmak üzere ormancılık, agro-silvo-pastoral sistemler, peyzaj, su kültürleri (aquakültürler), çiftlikler, ıslak alanlar ve nadas alanları gibi pek çok tarımsal ekosistemin bundan değişik şekilde etkileneceği ifade edilmektedir. Benzer şekilde, CO2 gazı derişimindeki artış bitki büyümesini ve su kullanma etkinliği ya da tüketimini artıracak tane dolumu ve besin maddesi etkinliğini azaltacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 989
2023 Impact/Etki : 0.444
Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi