Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
MOBİL ÖĞRENME ARACI OLARAK PODCASTİN TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ ÜZERİNE: KURAMSAL BİR ÇALIŞMA
2021
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknoloji, dünyada meydana gelen değişikliklerin başrolünü üstlenmiştir. O, zaman içinde insanların tutumu, tüketim alışkanlığı, bilgi ve beceri yönetimi üzerinde rol oynadığı gibi kullanılan cihazların şeklini, işlevini değiştirmiştir. Bunun sonucunda cihazlar, küçülerek taşınabilir hâle gelmiş ve işlevi bakımından bilgisayardan farksızlaşmıştır. Web 2.0’ın eğitim ve öğretim ortamlarında yer almaya başlamasıyla akıllı telefon, e-okuyucu, tablet gibi mobil cihazlar hayatın bir parçası olmuş ve kullanım oranı artmıştır. Mobil cihazlar, yapılandırmacı yaklaşımın amaçlarıyla örtüşecek özellikler barındırmaktadır. Nitekim yer ve zaman bağımsızlığı sunması, kullanıcıyla etkileşim kurması, kullanıcıyı aktif kılması bunlardan bazılarıdır. Dolayısıyla mobil cihazlardan öğrenme amacıyla yararlanmak mümkün görülmüştür. Hemen her alanda etkili olan mobil cihazlar, beceri temelli dil öğretimi için önemli fırsatlar sunabilir. Mobil destekli bir öğrenme aracı olan podcast, son zamanların sıklıkla kullanılan gözde Web 2.0 araçlarından biridir. Podcastler ses, video veya Web ile desteklenebilen, yayınlanabilen ve paylaşılabilen bir teknolojidir. İçerik üretimine ve yayıncılığına imkânı sağlaması, farklı platformlarda paylaşılabilir olması, kolay kullanımı sayesinde podcastlerin temel dil becerilerinin gelişimini destekleyeceği düşünülmüştür. Çalışmada “Mobil Öğrenme ve Zaman-Mekân Bağımsızlığı”, “Mobil Ekosisteminin Bir Parçası: Podcast”, “Eğitimde Podcast Kullanımı” ve “Türkçe Öğretiminde Podcastin Kullanımı ve Örnek Uygulamalar” başlıklarına yer verilmiştir. Bu çalışmada mobil öğrenme ve podcastin kapsamı, podcastin faydaları ve sınırlılıkları ele alınmış, eğitimde ve Türkçe öğretiminde podcastin işlevselliğine ilişkin kuramsal bir çerçeve çizilmiş, örnek uygulamalar gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

MOBİL ÖĞRENME ARACI OLARAK PODCASTİN TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ ÜZERİNE: KURAMSAL BİR ÇALIŞMA
2021
Yazar:  
Özet:

Technology has taken over the main role of the changes that occur in the world. It has changed the shape, function of the devices used as it plays a role on people’s attitude, consumption habits, knowledge and skills management over time. As a result, the devices became small and portable and became different from the computer in terms of functionality. As Web 2.0 began to be included in the educational and educational environments, mobile devices such as smartphones, e-readers, tablets have become part of life and the use rate has increased. Mobile devices have features that match the purposes of the configuration approach. In fact, it is some of them to provide the place and time independence, to interact with the user, to activate the user. It is possible to use mobile devices for learning purposes. Mobile devices, which are effective in every field, can offer significant opportunities for skill-based language teaching. The podcast, a mobile-backed learning tool, is one of the most popular Web 2.0 tools in recent times. Podcasts are a technology that can be supported, published and shared by audio, video or web. It is believed to provide the possibility of content production and publishing, to be shared on different platforms, and to support the development of basic language skills of podcasts through its ease of use. The study included the titles "Mobile Learning and Time-Space Independence", "A Part of the Mobile Ecosystem: Podcasts", "Use of Podcasts in Education" and "Use of Podcasts and Example Applications in Turkish Teaching". In this study; the scope of mobile learning and podcasts, the benefits and limitations of podcasts, a theoretical framework on the functionality of podcasts in education and Turkish teaching, the examples of applications showed.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 131
Atıf : 729
Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi