Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 28
 İndirme 3
Ultra Geniş Band Uygulamaları için Düzlemsel Hat Beslemeli Mikroşerit Anten Tasarımı
2018
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Haberleşme alanındaki geniş bant gereksinimlerden ötürü geniş bantlı antenler günümüzde popüler hale gelmiştir. Son yıllarda gerek askeri gerekse ticari uygulamalarda boyutları küçültülmüş ancak aynı zamanda geniş bant genişliğine sahip antenlere olan ihtiyaç artmaktadır. Bu bağlamda, kompakt, hafif, küçük boyut, düşük maliyet ve geniş bant genişliği gibi kavramlar kablosuz iletişim sistemleri tasarımcıları tarafından gerçekleştirilmesi gereken önemli zorlukların başında gelmektedir. Bu bağlamda mikroşerit antenler, basit yapıları, küçük boyutları, düzgün ve eğimli yüzeylere uygulanabilmeleri ve sert yüzeylere uygulandığında dayanıklı olmaları gibi birçok dikkat çekici özelliği ile öne çıkmaktadır. Bu çalışma kapsamında ultra geniş band uygulamaları için 3GHz ile 11GHz arasında çalışan eş düzlemsel hat besleme (CPW-fed) yapısına sahip mikroşerit anten tasarımı yapılmıştır. Tasarımlarda CST Microwave Studio programı kullanılmıştır. Anten tasarımında 1.56mm kalınlıklı FR4 ve 4.4 epsilon değerinde taban üzerine tasarlanmıştır. Anten 24mmx40mm boyutlarındadır. Yapılan benzetimlerde band genişliği, S11, kazanç ve ışıma örüntüsü incelenmiş, parametrelerde değişiklikler yapılarak en iyi performansı gösteren anten yapısı belirlenmiş ve üretimi yapılarak ölçümleri tamamlanmıştır. Yapılan ölçümler sonucunda üretilen anten modelinin 3GHz ile 11GHz arasında geridönüş kaybı - S11<-10dB, kazancı ise 1dB ile 3.7 dB arasında elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Ultra Wide Band Applications for Flat Line Nutrition Microband Antenna Design
2018
Yazar:  
Özet:

Due to the broadband requirements in the communication field, broadband antennas have become popular today. In recent years, the need for antennas with broadband width has been reduced in military and commercial applications, but the need for antennas with broadband width has increased. In this context, concepts such as compact, light, small size, low cost and broadband width are facing major challenges that need to be implemented by designers of wireless communications systems. In this context, microwave antennas are highlighted with many remarkable features, such as simple structures, small sizes, they can be applied to straight and curved surfaces and they are resistant when applied to hard surfaces. In this work, a microband antenna has been designed with a multi-layer line feed (CPW-fed) structure that works between 3GHz and 11GHz for ultra-wide band applications. The CST Microwave Studio program is designed. The antenna design is designed on a base of 1.56mm thickness FR4 and 4.4 epsilon. The antenna is 24mmx40mm. The bandwidth, the S11 bandwidth and the radiation pattern were studied, the antenna structure that showed best performance by making changes in parameters was determined and the measurements were completed by making production. As a result of the measurements made, the retrograde loss of the antenna model produced between 3GHz and 11GHz - S11<-10dB, the gain was achieved between 1dB and 3.7dB.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.530
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji