Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Bağlam Temelli Öğrenme Yaklaşımının “Ses ve Özellikleri” Ünitesi Öğrenme Ürünlerine Etkisi
2024
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Fen Bilimleri dersinde bağlam temelli öğrenme yaklaşımının öğrenme ürünlerine etkisini araştırmak bu çalışmanın amacıdır. “Ses ve Özellikleri” ünitesinde bağlam temeli öğretim yapılmış, başarı, “fen konularına yönelik ilgi” ve “fen kaygısına” etkisi incelenmiştir. Çalışmada “ön test- son test kontrol gruplu yarı deneysel desen” kullanılmıştır. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Ağrı ili Patnos ilçesinde bir ortaokulun 6. sınıfında öğrenim gören öğrenciler çalışma grubunu oluşturmaktadır. Deney grubunda bulunan 20 öğrenciye REACT modeline göre hazırlanan bağlam temelli öğrenme etkinlikleri ile, kontrol grubundaki 16 öğrenciye ise ders kitabındaki etkinliklerle öğretim yapılmıştır. Aksoy ve Özcan’ın (2020) “Ses ve Özellikleri Ünitesi Başarı Testi”, Şimşek ve Nuhoğlu tarafından geliştirilen (2013) “Fen Konularına Yönelik İlgi Ölçeği” ve Uluçınar Sağır’ın (2014) “Fen Kaygı Ölçeği” veri toplamada kullanılmıştır. Verilerin analizi SPSS 22 istatistik program ile yapılmıştır. Normal dağılım gösteren verilere parametrik testler uygulanmıştır. Araştırmada, bağlam temelli öğrenmenin öğrencilerin başarıları ve fene yönelik ilgilerinde olumlu etkisi olduğu fakat fen kaygısına etkisi olmadığı bulunmuştur. Fen bilimleri hayatın içinden konuları içeren bir derstir. Öğrencilerin günlük hayatta karşılaştıkları örnekleri derste problemler olarak görmeleri dersin anlaşılırlığını ve derse duyulan ilgiyi artırmaktadır. Araştırma sonucunda REACT modelinde bağlam temelli öğrenme yaklaşımının farklı sınıf düzeyi ve farklı değişkenler üzerinde etkisinin incelenmesi gibi önerilerde sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Context-based Learning Approach On Learning Products Of "sound and Its Properties" Unit
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the impact of the context-based learning approach on learning outcomes in Science course. In the "Sound and Properties" unit, context-based teaching was carried out and its effect on “achievement”, “interest in science subjects and “anxiety towards science” was analysed. In the study, "quasi-experimental design with control group" was used. In the 2021-2022 academic year, students studying in the 6th grade in two branches selected from a secondary school in Patnos district of Ağrı province constitute the study group. The REACT model was used to prepare context-based learning activities for twenty students in experimental group, while sixteen students in the control group were taught using Science textbook activities. Data were collected using Aksoy and Özcan's (2020) "Sound and Properties Unit Achievement Test", "Interest Scale for Science Subjects" developed by Şimşek and Nuhoğlu (2013) and Uluçınar Sağır's (2014) "Science Anxiety Scale". Data analysis was performed with SPSS 22 statistical programme. Parametric tests were applied to normally distributed data. In the study, it was found that context-based learning had a positive effect on students' academic achievement and interest in science, but had no effect on science anxiety. Science is a course that includes topics from life. The fact that students see the examples they encounter in daily life as problems in the course increases the comprehensibility of the course and the interest in the course. Various reccomendations were put forth as a result of the study; such as examining the effect of context-based learning approach in REACT model on different grade levels and different variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.067
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education