Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 45
 İndirme 20
KOBİ TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELER TARAFINDAN ALGILANMA DÜZEYİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: GAZİANTEP ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) hazırlanmış ve Kasım 2010’da Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. KOBİ TFRS’nin hazırlanmasında Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS for SMEs) temel alınmıştır. KOBİ TFRS, tam sete göre daha basit ve daha anlaşılır bir yapıya sahiptir. Bu çalışmada, KOBİ TFRS’nin işletmeler tarafından algılanma düzeyinin belirlenmesi amacıyla Gaziantep’te faaliyette bulunan KOBİ’ler üzerine bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Araştırmada rassal örnekleme yöntemi kullanılarak 290 işletmeye anket uygulanmıştır. Ankete katılan KOBİ’lerin %8.6’sının KOBİ TFRS hakkında hiç bilgisi olmadığı, %29.3’nün çok az bilgisi olduğu, %42.8’nin orta derecede bilgisi olduğu ve %27.2’sinin iyi derecede bilgisi olduğu tespit edilmiştir. Bu tanımlayıcı istatistiklerin yanı sıra, firma karakteristik özellikleri ile TFRS’yi algılama düzeyleri arasındaki ilişki çapraz tablolar yardımıyla analiz edilmiştir. Ayrıca TFRS uygulamalarına ilişkin görüşlerin sektör değişkenine göre farklılaşıp farklılaşmadığını görmek için fark testlerinden tek yönlü varyans analizi yapılmış; bunun sonucunda da sektör gruplarının aritmetik ortalamaları arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.548
Journal of Social and Humanities Sciences Research