Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
COVID-19 SALGININDA METROPOL YÖNETSEL YAPILAR VE POLİTİKALARI: İSTANBUL VE SEUL KARŞILAŞTIRILMASI
2022
Dergi:  
Ombudsman Akademik
Yazar:  
Özet:

2020 yılının ilk günlerinde ortaya çıkan Covid-19 virüsü, küresel çapta hızla tüm dünyayı etkisi altına almış ve bir salgına dönüşmüştür. Covid-19 salgını, özellikle büyük kentlerde ve yoğun yerleşim bölgelerinde etkili olmuş ve yayılmıştır. Bu noktada Covid-19, bir kent krizi olarak nitelendirilmektedir. Virüsün yayılım etkisi ve virüsle birlikte meydana gelen ekonomik ve sosyal etkileri azaltmaya ve kontrol altına almaya yönelik, merkezi yönetim ve yerel yönetim birimleri tarafından çeşitli politikalar geliştirilmiştir. Fakat ulusal düzeyde geliştirilen politikalar önemli olmakla birlikte, kentlerin özelliklerini ve dinamiklerini dikkate alan, yerel yönetimler tarafından geliştirilen politikalar dikkat çekmektedir. Bu noktada belediye yönetimleri önem kazanmaktadır. Belediyeler, yerel halkın mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idari ve mali özerkliğe sahip kamu tüzel kişileridir. Büyükşehir belediye yönetimi, çeşitli şekillerde nüfus kriteri belirlenmiş kentlerdeki bir belediye türüne karşılık gelmekte ve ülkelerin yönetsel yapısına göre biçim kazanmaktadır. İfade edilenler çerçevesinde bu çalışmanın amacı, kentsel alanda Covid-19 ile ortaya çıkan duruma yönelik büyükşehir belediyelerinin geliştirdikleri örgütlenmeleri ve politikaları incelemektir. Bu inceleme ülkelerin yönetsel yapısıyla ilişkilendirilerek İstanbul ve Seul kentleri özelinde gerçekleştirilmektedir. Yer verilen kentlerin belirlenmesinde, hem ülkelerin yönetsel yapısındaki benzerlikler hem de metropol yönetsel yapılardaki benzerlikler etkili olmaktadır. Temelde şu soruların cevabına odaklanılmaktadır: (Metropol) Yönetsel yapılar (idari vesayet, yetki, bütçe gibi özelliklerle) salgın sürecinde politikaların belirlemesinde nasıl etkili olmuştur?, Yönetsel yapı açısından benzerliklere sahip iki ülkenin metropol kentlerinde (İstanbul ve Seul), hangi örgütlenmeler ve politikalar (salgın sürecinde ve sonrasında) öne çıkmaktadır? Yer verilen sorular üzerinden, belirlenen ana ve alt temalarla, iki metropol kentin karşılaştırılması yapılmaktadır. Araştırmanın verileri ilgili literatürden, geliştirilen politikaları yansıtan çeşitli raporlardan, ilgili belediyelerin web sayfalarından ve diğer çeşitli dokümanlardan elde edilmektedir. Gerçekleştirilen bu araştırmayla, elde edilen bulgular çerçevesinde, Covid-19 salgını gibi benzer kriz süreçleriyle etkili mücadele için yönetsel yapı ve politikalara yönelik bazı öneriler/çıkarımlar yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 METROPOL MANAGEMENTS AND POLITICS IN THE SALGIN: Istanbul and Seoul
2022
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 virus, which appears in the early days of 2020, has rapidly affected the world and has become a epidemic. The Covid-19 epidemic has been influenced and spread, especially in major cities and densely settled areas. At this point, Covid-19, is called a city crisis. A variety of policies have been developed by central governments and local governments to reduce and control the spread effects of the virus and the economic and social effects that occur with the virus. But the policies developed at national level are important, but the policies developed by local governments, taking into account the characteristics and dynamics of cities, draw attention. At this point, the municipality has an importance. Municipalities are public legal persons with administrative and financial autonomy, established in order to meet the needs of local people by local clients and formed by voters in the decision-making body. Metropolitan municipality governance, in various forms, meets a type of municipality in determined cities and gains shape according to the administrative structure of the countries. In the framework of the stated, the purpose of this study is to examine the organizations and policies developed by the major city municipalities towards the situation arising from Covid-19 in the urban area. This examination is linked to the administrative structure of the countries and is carried out in the city of Istanbul and Seoul. In the determination of the localized cities, similarities in the governance structures of the countries and similarities in the metropolitan governance structures are effective. Basically it focuses on the answer to the following questions: (Metropol) How has the administrative structures (with features such as administrative authority, authority, budget) been effective in determining policies in the epidemic process?, in the metropolitan cities of the two countries (Istanbul and Seoul) with similarities in the administrative structure, which organizations and policies (in the process and after) are prominent? On the site of the questions, the main and sub-themes identified, the two metropolitan cities are compared. The research data is obtained from the relevant literature, from various reports that reflect the developed policies, from the web pages of the relevant municipalities and from various other documents. With this research, some recommendations/devisions on administrative structures and policies for effective fighting crisis processes similar to the Covid-19 epidemic are made in the framework of the findings.

Anahtar Kelimeler:

Metropol Administrative Structures and Policies In The Covid-19 Pandemic: A Comparison Of Istanbul and Seul
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ombudsman Akademik

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 211
Atıf : 586
Ombudsman Akademik