User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 65
 Downloands 24
A QUALITATIVE STUDY OF PRIMARY SCHOOL TEACHERS’ EMOTIONAL LABOR BEHAVIOR
2019
Journal:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin duygusal emek ile ilgili görüşlerinin incelenmesidir. Nitel araştırma desenlerinden olgubilim deseni kullanılan araştırmanın çalışma grubu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gaziantep’teki ilkokullarda görev yapan 15 öğretmenden oluşmaktadır. Veriler, yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığı ile toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel analiz ve içerik analizi kullanılmış, her bir araştırmacı tarafından yapılan kodlamalarda, kodlayıcılar arası görüş birliği oranı 0.91 olarak hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmenlerin okullarda duygusal emek davranışları sergiledikleri belirlenmiştir. Öğretmenlerin duygusal emek ile ilgili görüşleri “yüzeysel rol yapma”, “derinden rol yapma” ve “doğal duygular” olarak üç alt tema altında toplanmıştır. Yüzeysel rol yapma alt temasında öğretmen görüşleri, duyguları düzenleyerek yansıtma, duruma göre farklı duygular sergileme ve yüzeysel duygular sergileme şeklindedir. Derinden rol yapma alt temasında sırasıyla; duyguları sergilerken ekstra çaba gösterme, olumsuz duyguları (endişe, korku vb.) yansıtmama ve gerçek duyguları kamufle etme şeklinde görüş belirtilmiştir. Doğal duygular alt temasında ise; sakin bir tavır takınma ve samimi (doğal) duygular sergileme şeklinde görüş belirtmişlerdir. Öğretmenlerin içinde bulundukları duruma veya iletişim kurdukları kişiye (öğrenci, öğretmen, veli) göre duygularını farklı şekillerde ifade ettikleri sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, duyguların sergilenmesinde ekstra bir çaba gerektiren derinden rol yapmayı ve hissedilen duyguların herhangi bir çabaya gerek kalmadan doğal (samimi) olarak sergilendiği doğal duyguları daha çok sergiledikleri belirlenmiştir. Öğretmenlerin duygularını doğru bir şekilde ifade edebilmeleri, içinde bulunulan duruma göre duygularını düzenleyerek yansıtmaları için duygu yönetimine yönelik eğitimler verilebilir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








International Journal Of Eurasia Social Sciences

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 864
Cite : 2.020
International Journal Of Eurasia Social Sciences