Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 91
 İndirme 28
ANALYSIS OF THE RELATIONSHIP BETWEEN INFLATION, BUDGET DEFICIT AND MONEY SUPPLY IN TURKEY BY ARDL APPROACH: 1980-2017
2019
Dergi:  
Journal of Life Economics
Yazar:  
Özet:

Inflation is considered as a monetary phenomenon and its increase is linked with money supply according to the Monetarist view. In other words, the increase in budget deficits leads to an increase in money supply and as a result, inflation rates rise. Inflation is based on fiscal policies rather than monetary policies according to Price Level Fiscal Theory. Accordingly, increasing budget deficits leads to increases in loans, thus causes interest rates to rise and consequently inflation rises as money supply increases. In this study, the relationship between inflation, budget deficit and money supply in Turkey is analyzed using the ARDL bounds testing approach for the 1980-2017 period. According to the empirical results, there was a positive and significant relationship between inflation and budget deficit both in the long and short term.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Life Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 283
Atıf : 698
Journal of Life Economics