Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 7
DIŞ’TAN İÇ’E EVRİLEN BİR KİTLESEL GÖÇ: TÜRKİYE’NİN SURİYELİLERİ
2023
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüzyıllık Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye çok çeşitli göç hareketleriyle karşı karşıya kalmıştır. Ancak bunların hiçbiri ölçeği, etki ve sonuçlarıyla Suriyeli göçü gibi olmamıştır. 2011 yılında başlayan bu göç hareketiyle birlikte Türkiye, dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi haline gelmiştir. Son on yıl içerisinde dünyanın birçok bölgesinde yaşanan kitlesel göç hareketleri bile bu durumu değiştir(e)memiştir. Uluslararası birçok otorite tarafından halen 21. yüzyılın en büyük göç hareketi olarak tanımlanan Suriyeli göçünü Türkiye açısından önemli kılan bir diğer husus ise uluslararası bir göç olarak başlamış, ancak kısa süre içerisinde kentler arasında yaşanan bir göçe dönüşmüş olmasıdır. Buradan hareketle çalışmanın konusunu Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler oluşturmakta, amacı ise bir dış göç hareketi olarak başlayan bu göçün zamanla bir iç göç hareketine dönüşüp dönüşmediğini ortaya koymaktır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi tekniği kullanılmıştır. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası literatür taranmış, göçe ilişkin birincil ve ikincil mevzuat incelenmiştir. Başta Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) olmak üzere ilgili kurumların verileri ile zenginleştirilen bu çalışma sonucunda Türkiye’de Suriye sınırındaki kentlerden başlayan, ancak öznesini Suriyeli mültecilerin oluşturduğu ve halen devam eden “büyük bir iç göç” hareketinin yaşandığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A Mass Migration Evolving From External To Internal: Turkey's Syrians
2023
Yazar:  
Özet:

A Mass Migration Evolving From External To Internal: Turkey’s Syrian Abstract Türkiye has seen various migratory movements throughout the Republic’s 100-year-long history. However, none of these movements resembles the Syrian migration in terms of their scale, impact and consequences. As a result of this migration surge which started in 2011, Türkiye has become the country with the highest number of refugees in the world. Even the mass migration movements occurring in various regions around the world within the last ten years, do not seem to be able to change this situation. Many international authorities consider Syrian migration to be the largest migration movement of the 21st century, and another factor that makes this migratory movement significant is that it began as an international migration, but quickly changed into an intra-urban migration. In this regard, this paper deals with the Syrian refugees living in Türkiye, and its objective is to reveal whether this migratory movement that started as external, has turned into an intra-urban movement in time. One of the qualitative research methodologies employed in this paper is document analysis. National and international literature on the subject has been evaluated, as well as primary and secondary immigration legislation. The paper, which has been enriched with the data from relevant institutions, particularly Directorate General of Migration Management (GİGM), discovers that Türkiye’s “great internal migration movement” starting in the cities along the Syrian border, has been created by Syrians, and is still on-going. Keywords: International migration, Internal migration, Temporary protection, Syrians, Urban.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 2.047
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi