Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 86
 İndirme 14
MUHAMMED EBÛ ZEHRE VE ZEHRETÜ’T-TEFÂSÎR İSİMLİ TEFSİRİ
2015
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Makalede, yirminci yüzyılda Mısır’ın ve İslam dünyasının seçkin âlimlerinden kabul edilen Muhammed Ebû Zehre’nin 1951 yılında başlayıp vefat ettiği ana kadar kaleme aldığı ve Kur’an’ın 30 cüzünden 19 cüzünü oluşturan Zehretü’t-Tefâsîr isimli tefsirini metodolojik açıdan inceledik. Söz konusu eserde müellifin, rivayete ağırlık vermekle beraber dirayeti de ihmal etmediğini tespit ettik. Kur’an’ın Kur’an’la ve sünnetle tefsirine öncelik vermekle birlikte, ayetlerdeki belagata dair inceliklere yer verdiğini lügat, sarf ve nahiv konularına işaret ettiğini, kıraat noktasında da bolca örnekler verdiğini belirledik. Fıkhî ve kelâmî konuları kendine has üslupla ele alan müfessirin, İslâm dünyasında muteber kabul edilen tefsirlerden de nakiller yaparak birçok görüşü bu eserinde bir arada sunduğunu gördük

Anahtar Kelimeler:

Muhammad Abu Zahra and His Commentary “zahrat Al Tafaseer”
2015
Yazar:  
Özet:

In this article, we examined the methodological point of Zahrat al-Tafaseer that belongs to Muhammad Abu Zahra (1316-1394 / 18981974) who is considered one of prominent scholars of Egypt and the world of Islam in the twentieth century. He wrote this commentary from 1951 onwards until he died. It consists of 19 juz out of 30 juz of the Qur’an.We found that although the author gave weight to the narration, did not ignore the wisdom completely at his mentioned work. Although the writer gave priority to comment on the Qur’an with the Qur’an and the Sunnah of the Prophet, we determined that he included the fineness about the eloquence of the verse and vocabulary, pointed out the Sarf and Nahw issues, and he gave plenty of examples regarding the different recitations. The commentator addressed juridical and theological issues with unique style, and he gathered many opinions of valid commentators of the Islamic world in his book as well

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 669
Diyanet İlmî Dergi