Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Sürgü Çayı (Malatya, Türkiye)’nda Makrobentik Omurgasızların Tür Kompozisyonu ve Çeşitliliği
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Malatya İli’nde (Türkiye) yer alan Sürgü Çayı’nın makrobentik omurgasızlarının tür kompozisyonunun ve çeşitliliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Altı istasyon belirlenmiş ve örnekler mevsimsel olarak alınmıştır. Sonuç olarak beş sınıfa ait; Hirudinea ve Arachnida sınıflarından bir, Gastropoda’dan üç, Malacostraca’dan beş ve Insecta sınıflarından 24 olmak üzere; 34 takson tespit edilmiştir. Belirlenen taksonlar arasında en baskın grup Insecta olmuştur. Shannon Weaver çeşitlilik indeksi ve Simpson indeksine göre en düşük çeşitlilik üçüncü istasyonda, en yüksek çeşitlilik değeri ikinci istasyonda bulunmuştur. Ayrıca, organizmalara dayalı olarak yedi istasyon arasındaki kümeleme ilişkilerini göstermek için UPGMA algoritması kullanılmış,  buna göre, en yüksek benzerlik değeri birinci ve ikinci istasyonlar arasında (% 87), en düşük benzerlik değeri ise ikinci ve dördüncü istasyonlar arasında (%13) bulunmuştur. Bugüne kadar Sürgü Çayı’nın makrobentik omurgasız faunasının belirlenmesine yönelik bir çalışma yoktur. Bu nedenle, belirlenen tüm taksonlar çalışma alanı için ilk kez kaydedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Diversity and Species Composition Of The Macrobenthic Invertebrates In Surgu Stream (malatya, Turkey)
2019
Yazar:  
Özet:

The study was carried out on Sürgü Stream, located in Malatya Province (Turkey), and aimed to determine the diversity and species composition of macrobenthic invertebrates. Six stations were determined on the stream and macrobenthic invertebrates were taken seasonally. As a result, 34 taxa belonging to five classes were detected; one of which belongs to Hirudinea, one of which belong to Arachnida, three to Gastropoda, five to Malacostraca and 24 to Insecta classes. Insecta was the most dominant group among the determined taxa. The Shannon Weaver Diversity Index and the Simpson Index showed that the lowest species diversity was observed at the third station while the highest species diversity was found at the second station. Also, UPGMA algorithm was used to show possible clustering relationships among the seven stations based on organisms. According to UPGMA analysis, the highest similarity value was observed between the first and second stations (87%), while the lowest similarity value was found between the second and fourth stations (13%). To date, there is no study on the determination of macrobenthic invertebrate fauna of Sürgü Stream. Therefore, all the identified taxa have been recorded for the first time for the study area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.436
2023 Impact/Etki : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi