Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Hemşirelik Öğrencilerinin Problem Çözme Becerileri ile Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutumları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Karşılaştırmalı Bir Çalışma
2021
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Amaç: Bu çalışma, hemşirelik öğrencilerinin problem çözme becerileri ile sağlık hizmetlerinde bilgisayar kullanımına yönelik tutumları arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapıldı. Yöntemler: Bu, Türkiye'nin kuzeydoğu bölgesindeki bir üniversitenin sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik bölümünde 3-7 Aralık 2018 tarihleri arasında yürütülen tanımlayıcı ve kesitsel bir çalışmadır. Araştırmanın örneklemini, hemşirelik öğrencilerinin 587'si (% 73) oluşturmaktadır. Veriler, tanımlayıcı özellikler formu, Problem Çözme Envanteri ve Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Ölçek toplam puanları ile alt ölçek ve alt grup ortalamaları hesaplanmıştır. Tanımlayıcı istatistikler sayı ve yüzde olarak sunuldu. Veriler, Mann – Whitney U, Kruskal – Wallis H ve Spearman korelasyon testleri kullanılarak analiz edildi. Bulgular: Katılımcıların ortalama yaşı 20.66±1.79 yıldı. Katılımcıların% 61.0'ı kadındı. Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği toplam puan ortalaması 8.36±9.58, Problem Çözme Envanteri toplam puan ortalaması ise 93.41±18.73’dir. Problem Çözme Envanteri ile Sağlık Bakımında Bilgisayar Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği arasında negatif yönlü, zayıf anlamlı korelasyon vardı (p = 0.000, r = -0.363). Sonuç: Bu çalışmada, Problem Çözme Envanterinden düşük puan alan, yani daha güçlü problem çözme becerisine sahip hemşirelik öğrencilerinin sağlık bakımında bilgisayar kullanımına yönelik daha olumlu tutumlar sergiledikleri bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Relation Between Nursing Students’ Problem-solving Skills and Attitudes Toward Computer Use In Health Care: A Comparative Study
2021
Yazar:  
Özet:

ABSTRACT Aim: This study aimed to determine the relation between nursing students’ problem-solving skills and attitudes toward computer use in health care. Methods: This was a cross-sectional and correlational study conducted between December 3 and 7, 2018 in the nursing department of the faculty of health sciences of a university in the northeastern region of Turkey. The study sample comprised 587 (73%) of nursing students. Data were collected using a descriptive characteristics form, the Problem-Solving Inventory and the Pretest for Attitudes Toward Computers in Healthcare scale. Scale total scores and subscale and subgroup mean scores were calculated. Descriptive statistics were presented as numbers and percentages. Data were analyzed using the Mann–Whitney U, Kruskal–Wallis H, and Spearman correlation tests. Results: The mean age of participants was 20.66±1.79 years. Of the participants, 61.0% were women. They had mean scores of 93.41±18.73 and 8.36±9.58 on the Problem-Solving Inventory and the Pretest for Attitudes Toward Computers in Healthcare scale, respectively. The Problem-Solving Inventory was weakly and negatively related with the Pretest for Attitudes Toward Computers in Healthcare scale (p = 0.000, r = -0.363). Conclusion: This study found that nursing students who had low scores on the Problem-Solving Inventory, that is, stronger problem-solving skills, demonstrated more positive attitudes toward computer use in health care. Based on these results, the following recommendations were made. Students’ problem-solving skills should be evaluated at the beginning of each academic year. During clinical internships, mentor nurses should introduce students to nursing informatics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.350
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi