Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Kinesiophobia in Hearing Loss
2018
Dergi:  
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kinezyofobi, yaralanmaya yatkınlık inanışına bağlı olan irrasyonel bir korkudur. Daha düşük fiziksel aktivite seviyeleri ile ilişkilidir. İşitme kaybı tanısı koymak kinezyofobiye yol açabilir.  Yöntem: Çalışma vaka-kontrol çalışması olarak planlanmıştır. Yaşları 40-76 arasında, işitme kaybı olan 70’i hasta ve 35’i sağlıklı toplamda 105 kişi çalışmaya alınmıştır. Tüm katılımcıların sosyodemografik verileri kaydedilmiştir. Yaşam kalitesini değerlendirmek için Dünya Sağlık Örgütü Yaşam Kalitesi Ölçeği kısa formu (WHOQOL-bref); kinezyofobiyi değerlendirmek için Tampa Kinezyofobi Skalası (TKS) kullanılmıştır. İşitme yetersizliği olan hastalara işitme testi ölçümleri yapılmıştır (hava ve kemik). Hava yolu sonuçları dikkate alınmıştır. Bulgular: Her iki grup yaş, Beden Kütle İndeksi (BKİ), eğitim ve medeni durum açısından benzerdir (p=0.64/0.06/0.08/0.83). WHOQOL-bref anketinin fiziksel sağlık skoru bileşeni çalışma grubunda anlamlı olarak düşüktür (p=0,006). Diğer alt parametreler (genel sağlık, psikolojik sağlık, sosyal ve çevresel ilişkiler) benzer idi. TKS sonuçları arasında fark yoktu (p =0.76). Çalışma grubundaki ortalama işitme frekansları (sağ/sol) TKS ile korelasyon göstermiştir (p=0.029, r=0.319). Çalışma grubunda TKS ile WHOQOL-bref (p=0.00, r=-0,64)  negatif korelasyon göstermiştir. Sonuç: İşitme kaybı olan bireylerin yaş ve BKİ ile eşleştirilmiş sağlıklı bireylere göre daha yüksek kinezyofobi ve daha düşük fiziksel sağlık skor düzeyleri vardır. Kinezyofobi bu popülasyonda yaşam kalitesini etkileyebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 369
Atıf : 664
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi