Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
0-24 Aylık Bebeklerin Beslenme Şekillerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma,  0-24 aylık bebeklerin beslenme şekillerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Tanımlayıcı tipte planlanan çalışma, bir devlet hastanesinin süt çocuğu servisinde yatan çocukların araştırmaya katılmayı kabul eden anneleriyle (s=164) soru formu uygulanarak yürütülmüştür. Verilerin değerlendirilmesinde tanımlayıcı analizler ve ki-kare testi analizi yapılmıştır. Annelerin yaş ortalaması 26,82±5.47 (17-47 yaş) yıl olup %48,2’si ilkokul mezunudur. Bebeklerin  %85,4’ünün doğumdan sonra ilk 1 saat içinde anne sütü aldığı, %45,7’sinin mama ile beslendiği,  %62,2’sinin biberon ve %35,4’ünün emzik kullandığı saptanmıştır. İlk 6 ay bebeklerin %29,5’inin sadece anne sütüyle beslendiği, %29,9’una ise bir yaşından önce inek sütü verildiği bulunmuştur. Bebeklerin %53,7’sinin solunum yolu enfeksiyonu, %39’unun gastroenterit nedeniyle hastanede yattığı belirlenmiştir.  Çalışmada annelerin doğum şekli ile bebeği emzirme zamanı arasında (p<0,00)  bebeğin yaşı ile biberon (p<0,01) ve emzik (p<0,02) kullanımı arasında biberon kullanımı ile ek gıdaya başlama zamanı arasında (p<0,01) istatistiksel olarak anlamlı ilişki olduğu bulunmuştur. Doğumdan sonraki ilk saatte emzirme oranı yüksek olmasına rağmen  ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenme oranının düşük olduğu, biberon kullanma alışkanlıklarının yaygın olduğu görülmüştür. Bu sonuçlar annelerin, anne  sütünün  önemi  ve  emzirme  hakkında  daha fazla eğitim ve desteğe ihtiyacı olduğunu göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

Nutrition of 0-24 Months Baby
2019
Yazar:  
Özet:

The study was conducted to study the nutrition of 0-24 months old babies. The study, planned in the identificative type, was carried out by applying the question form (s=164) with the mothers who agreed to participate in the study of children who are in a state hospital’s dairy child service. In the evaluation of the data identifiable analyses and ki-core test analyses were made. The average age of mothers is 26.82±5.47 (17-47 years) years and 48.2% of them are primary school graduates. 85.4 percent of babies received breast milk within the first 1 hour after birth, 45.7 percent was fed with breast, 62.2 percent was bottled and 35.4 percent was breastfeed. In the first six months, 29.5% of babies were fed only with breast milk, while 29.9% were given cow milk before the age of one. 53.7% of babies were diagnosed with respiratory infection and 39% were hospitalized due to gastroenteritis.  The study found that there was a statistically meaningful relationship between the mother's form of birth and the time of breastfeeding (p<0,00); between the baby's age and the use of the bottle (p<0,01) and the breastfeeding (p<0,02); between the use of the bottle and the time of starting the supplementary food (p<0,01). Although the breastfeeding rate was high in the first hour after the birth, the first 6 months of breastfeeding only had a low rate of nutrition, but the habits of drinking bottles were common. These results show that mothers need more education and support about the importance of breast milk and breastfeeding.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.841
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi