Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
PAULO FREİRE VE EĞİTİM FELSEFESİ
2020
Dergi:  
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim, insanın varoluşundan beri devam eden bir etkinliktir. Bireylere, tüm yönleri ile gelişebilme imkanı sunan bu faaliyet tarih boyunca farklı uygarlıklar ve düşünce insanları tarafından ele alınmıştır. İnsanın bilme ihtiyacından doğmuş bir disiplin olan felsefe de insanı konu alır ve özünde sorgulama, analiz etme gibi kavramları barındıran zihinsel bir süreçtir. ‘’Ne için, nasıl ve ne tür bir insan yetiştirmeliyiz?’’ soruları eğitim ve felsefeyi bir araya getiren önemli bir köprüdür. Felsefe, eğitimin düşünsel yapısını oluşturmaktadır. Eğitimin tüm yönleri ile düşünülmesi ve ideolojik, politik, sosyolojik ve felsefi açılardan ele alınması için eleştirel bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Bireyin hayatında geniş bir yer tutan eğitim kavramını sorgulaması, onun toplumsal kurumlarla ilişkisini anlamaya çalışması ve bu ilişkiler sonucunda ortaya çıkan sorunları fark etmesi onu kendi yaşamında söz sahibi yapar. Eğitime eleştirel bir pencereden bakan eleştirel pedagoji de bunu amaçlar. Eğitimin daha demokratik ve insani bir şekle bürünmesi, bireyin doğasını ve özgürlüğünü merkeze alması bakımından eleştirel pedagoji alanının eğitim anlayışını iyi kavramak ve bu alanın en önemli temsilcilerinden biri olan Paulo Freire’in eğitim konusundaki görüşlerini ortaya koymak gerekmektedir. Freire’nin klasik eğitime yönelttiği eleştiriler ve kişinin bağımsızlığını kazanmasına yardımcı olacak eğitimin nasıl gerçekleştirilebileceğine dair görüşlerinin incelenmesi ile okuyuculara eğitim kavramı ile ilgili yeni bir bakış açısı kazandırmak hedeflenmektedir. Bu makalede Paulo Freire’in eğitim anlayışını ortaya koyan kitaplarından ve onunla ilgili yazılmış makale ve diğer eserlerden yararlanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Paul Freire and the Philosophy of Education
2020
Yazar:  
Özet:

Education is an activity that has been ongoing since the existence of man. This activity, which offers individuals the possibility of developing with all aspects, has been addressed throughout history by people of different civilizations and thoughts. Philosophy, which is a discipline born of the need for knowledge, also takes the subject of man and is in its essence a mental process that contains concepts such as questioning, analysis. “Why, how and what kind of man should we raise?” It is an important bridge that combines education and philosophy. Philosophy forms the mental structure of education. There is a need for a critical approach to considering all aspects of education and addressing it from an ideological, political, sociological and philosophical point of view. The questioning of the concept of education that holds a wide place in the individual’s life, the attempt to understand his relationship with the social institutions and the realization of the problems arising from these relationships makes him a prominent in his own life. The critical pedagogue that looks from a critical window to education is also aimed at this. In order to make education a more democratic and human form, the nature and freedom of the individual are to be centered on, it is necessary to understand the educational understanding of the critical pedagogical field and to expose the views of Paulo Freire, one of the most important representatives of this field, on education. Freire’s criticism of classical education and its views on how education can be achieved to help the individual gain independence are aimed at giving readers a new perspective on the concept of education. This article took advantage of the books that revealed Paulo Freire’s educational understanding and written articles and other works about it.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 673
Atıf : 1.056
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi