Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
ELEKTRİK GÜÇ SİSTEMLERİNDE GÜÇ AKIŞI ANALİZİ VE BİR EĞİTİM ARACININ GELİŞTİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen teknoloji ve artan çevresel kaygılar, elektrik enerjisine olan talebi her geçen gün artırmaktadır. Ayrıca, elektrik güç sistemlerinin (EGS) işletimi sırasında en çok zorlanılan konulardan biri de sürdürülebilir ve kaliteli elektrik enerjisi sağlamaktır. Diğer yandan, üretim tarafında rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları dahil edilirken tüketim tarafında da elektrikli araçlar gibi yeni yüklerin sayısı artmaktadır. Bahsedilen gelişmeler, EGS’lerde çözülmesi gereken önemli operasyonel sorunlara neden olmaktadır. Uygulama sürecinde oluşabilecek sorunları önceden tespit edilebilmesi için güç akış analizi önem kazanmıştır. Güç akışı, hatlardaki aktif ve reaktif güç akışını, baraların voltajını ve faz açısını, hatlardan geçen akımı ve buna bağlı olarak sistemde meydana gelen güç kayıplarını belirlemek için kullanılmaktadır. Bu çalışmada EGS'lerde güç akışı analizi incelenmiş ve ilgili alanda eğitim gören mühendislik öğrencilerinin güç akışını daha iyi anlamaları için bir eğitim aracı geliştirilmiştir. IEEE 14 baralı test sistemi kullanılarak QtDesigner üzerinden arayüz tasarımı sağlanmış ve Python programlama dilinin NumPy kitaplığında Newton-Raphson yöntemi kullanılarak güç akışı analizi yapılmıştır. Geliştirilen model ve arayüzün test edilebilmesi için farklı durum çalışmaları oluşturulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Power Flow Analysis In Electric Power Systems and Development Of An Education Tool
2022
Yazar:  
Özet:

The recent development of technology and the increased environmental concern give rise to the demand for electrical energy. Furthermore, one of the most challenging tasks during the operating of EPSs is to provide sustainable and quality electric power. On the other hand, renewable energy sources such as wind and solar are integrated into the electric power systems (EPSs) on the supply side, while the penetration of new loads such as electric vehicles has been raising on the demand side as well. The mentioned changes on EPSs cause significant operational issues to figure out. To foresee the problems that may occur during the application process, the power flow analysis (PFA) has gained importance. PFA is used to determine the active and reactive power flow on the lines, the voltage and the phase angle of the buses, the current flowing through the lines, and accordingly the energy losses of the system. In this study, power flow analysis in EPSs has been examined and an educational tool has been developed for engineering students studying in the related field to provide a better understanding of power flow. Using the IEEE 14 bus test system, the interface design has been provided via QtDesigner, and the power flow analysis has been performed by using the Newton-Raphson method in the NumPy library of the Python programming language. To test the developed model and interface, various case studies have been evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.261
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi