Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
TEK PARTİ DÖNEMİ TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİ
2016
Dergi:  
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

While analyzing the Turkey-Iran relations, it will be beter that to analyze the term 1923-1950 reflects the new administration and reconstruction era for both states, under two separate titles because the period of Mustafa Kemal Atatürk Founding President of Turkish Republic, was Turkey centric, anti-imperialist, equality-based, free from religion and sectfacts and contained a historically depth pragmatic approach. On the other hand the period of İsmet İnönü 2nd President of Turkey prioritized the alliance with great powers, pursued the international equilibrium policy and embodied the foreign policy of the country in compliance with attitudes of great powers. 19251941 Shah Reza Pahlavi Period in Iran, was an era that modernization, secularization, nation building, unitarization occurred; central authority had been tried to empowerment and there was a comparatively independent administration. The period of 1941- 1950 was Mohammad Reza Shah Pahlavi period. In this term the controls of all state institution sexcept for the army in Iran, were leaded by United Kingdom and United States. In this study the period of 1923-1950 was basically analyzed in the process of mentioned these terms in the direction of Turkish literature

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi