Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULLARI YÖNETİMLERİNİN TEKNOLOJİ PLANLAMASINA DÖNÜK GÖRÜŞ VE UYGULAMALARI
2011
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’deki yedi farklı üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokullarında son bir yıl içerisinde görev yapmış ve halen yapmakta olan yöneticilerin görüşleri doğrultusunda, söz konusu okulların teknoloji planlama vizyonlarını ve bu doğrultudaki uygulamaları ilgili alanyazındaki gelişmeler doğrultusunda incelemeyi amaçlamaktadır. Veriler, ilgili alanyazın incelenerek, araştırmacı tarafından geliştirilen bir anket aracılığıyla toplanmıştır. Çalışmanın sonucunda, genel olarak, veri toplanan okulların henüz teknoloji planlaması konusunda kuramsal ve uygulama bağlamlarında alanyazında belirtilen nitelikleri geliştirmemiş oldukları görülmüştür. Diğer taraftan, devlet ve vakıf üniversitelerinin teknoloji planlaması, teknoloji ile ilgili sistem, araç ve mesleki gelişim etkinlikleri bağlamlarında belirgin bir ayrım içerisinde oldukları ortaya çıkmıştır. Vakıf üniversiteleri yenilikçi uygulama ve eğilimleri giderek daha etkin bir şekilde takip ederken, devlet üniversitelerinin teknoloji planlama vizyonlarını geliştirmede bütçe, personel ve bürokrasi noktalarında ciddi problemleri bulunmaktadır. Hemen tüm yüksekokulların teknoloji planlaması ve entegrasyonu ile ilgili yaşadıkları problemlerin temelinde yapılandırılmış bir karar alma mekanizmalarının olmaması ve teknoloji uzmanlığı noktasında yeterli personel ve bilgi desteğinden yoksun olmaları yatmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Foreign Languages Returns and Applications to Technology Planning of Higher Schools
2011
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the technology planning visions of the schools in question and their practices in this direction, in accordance with the views of the managers who have served in the foreign languages high schools of seven different universities in Turkey in the last year and are still doing, in accordance with the developments in the relevant field. The data was collected through an investigation developed by the researcher, examining the relevant area. The study found that, in general, the data collected schools have not yet developed the qualifications specified in the field in the theoretical and practical contexts of technological planning. On the other hand, the state and foundation universities have shown that they are in a clear difference in the context of technology planning, technology-related systems, vehicle and professional development activities. While the foundation universities are increasingly effectively pursuing innovative practices and trends, public universities have serious problems in budget, staff and bureaucracy points in developing their technological planning visions. It is immediately the fact that all high schools do not have a structured decision-making mechanism based on their problems related to technology planning and integration, and they do not have sufficient staff and knowledge support in the field of technology specialization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.164
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal