Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 7
OMBUDSMAN ve SOSYAL MEDYA: KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU’NUN TWITTER KULLANIMINA İLİŞKİN AMPİRİK BİR ANALİZ
2016
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu yönetiminin hukuka ve hakkaniyete uygun hareket etmesini sağlamak, katılımı teşvik etmek ve devlet-vatandaş ilişkilerini iyileştirmek ombudsmanın temel görevleri arasındadır. Sosyal medya araçları bir ülkede ombudsmanın bu görevlerini başarıyla yerine getirebilmesine katkı sağlama potansiyeline sahiptir. Ancak, Türkiye’de ombudsman-sosyal medya ilişkisi ilgili literatürde analiz edilmiş bir konu değildir. Bu çalışma, Türkiye’de Twitter örneği bağlamında sosyal medya ve ombudsman arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Bu bağlamda, çalışmanın amacı, içerik analizi yönteminden yararlanarak, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) Twitter’dan ne amaçla yararlandığını analiz etmek ve bu sosyal medya aracının Türkiye’de KDK’nın rolünü yerine getirmesine katkı sağlayıp sağlamadığını değerlendirmektir. Yapılan analizin bulgularına göre, Türkiye’de KDK, Twitter’dan vatandaşları kararlarına ve incelemelerine ilişkin bilgilendirme ve kurumu tanıtma amacıyla yararlanırken; katılımı teşvik etme ve vatandaşla iki yönlü iletişime geçme açısından Twitter’ı etkin bir şekilde kullanmamaktadır. KDK Twitter’ın sunduğu fırsatlardan tam anlamıyla yararlanmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.168
2023 Impact/Etki : 0.184
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi