Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 109
 İndirme 19
Seyyid Hüseyin Nasr’a Göre Ezelî Hikmet ve Geleneksel İslam
2010
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelenekçi ekolün İslam dünyasındakibüyük temsilcisi olan Seyyid Hüseyin Nasr, fikirleri ve eserleri aracılığıyla etkisi İslam dünyasının sınırlarını aşmış olan bir düşünürdür. Bu araştırma ile Seyyid Hüseyin Nasr’ın geleneğe yüklediği derin ve kapsamlı anlamı ortaya koymak ve dinlerin bu gelenek tasavvuru içindeki yerini tespit etmek istiyoruz. Araştırmamız bu amaca bağlı olarak ayrıca onun ezelî hikmet perspektifinden bilime yaklaşımını ve idealize ettiği “kutsal bilim” anlayışını genel hatlarıyla incelemeyi de hedeflemektedir. Nasr’ın düşüncesinde gelenek, kutsal, manevi, ezeli hikmet, mutlak, nispi, şeriat, tarikat, hakikat, zahir, batın, merkez ve ilahi terimleri anahtar kavramlar konumundadır. Nasr, gelenek derken örf, adet ve alışkanlıkları değil, semavi ilkeler dizisini ve bunların farklı zaman ve koşullarda belli bir insan topluluğuna indirilmesini ve uygulanmasını kast eder. Bu araştırma sonucunda, Nasr’ın gelenek ve ezelî hikmet kavramlarıyla insanlığın bazı yerel farklılıklarla birlikte tarih boyunca oluşturduğu ortak mirasına vurgu yaptığı ve insanlığın hem sosyal planda hem de tabiatla ilişkisinde barış ve mutluluğu elde edebilmesinin yolunun mutlak ilahi değerleri esas alan kutsal bilimden geçtiğine dikkat çektiği tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 681
Atıf : 2.146
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi