Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 12
Çevreci Sivil Toplum Kuruluşlarının Instagram Paylaşımlarını Diyalogsal İlkeler ve Halkla İlişkiler Modelleri Bağlamında Okumak
2020
Dergi:  
Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences
Yazar:  
Özet:

Web 2.0 teknolojisinin kullanıcıları aktifleştiren yapısı halkla ilişkiler alan yazınında “iletişimin yönü, etkileşim, diyalog” tartışmalarına zemin hazırlamıştır. Diyalog kavramının STK’lar özelinde incelenmesi ise sosyal medya kullanımlarını geliştirme noktasında önemlidir. Sosyal medya platformu Instagram, alan yazında diyalogsal ilkeler özelinde yeterince ele alınmamaktadır. Bu nedenle çalışma, çevreci STK’ların Instagram içeriklerindeki diyalogsal iletişim ilkelerini, halkla ilişkiler modellerini ve etkileşimi anlama çabasındadır. Instagram üzerinde en fazla takipçiye sahip üç çevreci STK olan; TEMA, Greenpeace ve WWF’nin paylaşımları; içerik analizi tekniği ile değerlendirilmektedir. Bu süreçte paylaşımlar; Kent ve Taylor tarafından belirlenen diyologsal ilkeler ışığında irdelenmekte, Grunig ve Hunt tarafından sunulan halkla ilişkilerin 4 modeline göre kategorileştirilmekte ve Avidar’ın yanıt piramidine göre etkileşim oranları hesaplanmaktadır. Bulgular, çevreci STK’ların Instagramı diyalogsal iletişim ilkelerini yansıtacak şekilde kullandığı yönündedir. Halkla ilişkiler modelleri açısından değerlendirildiğinde ise en çok kamuoyu bilgilendirme modeli kullanılmştır. Halkla ilişkiler modelleri arasından asimetrik bir modelin en yüksek frekansa sahip olması, ayrıca etkileşim oranlarının zayıflığı, bilgi akışının yönüne (STK’lardan kullanıcılara yönelik) ilişkin “tek yönlü bilgi akışı ve zayıf etkileşim ile diyalogsal ilkeler yerine getirilebilir mi?” sorusunun düşünülmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Reading Instagram Posts Of Environmental Nongovernmental Organizations In The Context Of Dialogic Principles and Public Relations Models
2020
Yazar:  
Özet:

The Web 2.0 technology structure that activates users paved the way for the “direction of communication, interaction, dialogue” of discussions in the public relations literature. Examining the concept of dialogue specifically for NGOs may be important in terms of developing social media usage. As a social media platform, Instagram is not adequately addressed in the literature in terms of dialogic principles. For this reason, the aim of this study is to determine how environmental NGOs use the principles of dialogic communication, public relations models, and interactivity in their Instagram posts. It is found that the most popular environmental NGOs are TEMA, Greenpeace, and WWF, and their posts have been evaluated through content analysis. In the process, their posts have been examined according to Kent & Taylor’s dialogic principles. In addition, the categorization and ratio calculations have been made according to Grunig & Hunt’s four models of public relations, and interaction rates have been calculated according to Avidar’s responsiveness pyramid. Findings suggest that environmental NGOs use Instagram by reflecting dialogic communication principles. For public relations models, being asymmetrical with a high frequency and weakness of interaction ratios begs the question: can dialogic principles be performed by a one-sided information flow and low interaction?

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 2.076
Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences