Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
PSİKOLOJİ VE PAZARLAMA: 2019-2022 YILLARI ARASINDA PSYCHOLOGY & MARKETING DERGİSİ’NDE YAYINLANAN MAKALELERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2023
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pazarlamanın altın kuralı insan davranışını anlamak ve hedef kitleye yönelik etkili strateji geliştirmektir. Tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama amacı güden pazarlamacılar, tüketici psikolojisini anlama ve yorumlama aşamasında psikoloji biliminden yararlanmaktadır. Bu anlamda, pazarlama ve psikoloji bilim dallarının birbirini tamamlar nitelikte olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu çalışmada, pazarlama ve psikoloji alanlarındaki güncel araştırmaları tespit edebilmek ve gelecekteki araştırmalara ışık tutabilmek amacıyla 2019-2022 yılları arasında Psychology & Marketing Dergisi’nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi yapılmıştır. Araştırma kapsamındaki veriler Web of Science veri tabanından sağlanmış olup, Vosviewer yazılımından yararlanılarak analiz edilmiştir. Analizler sonucunda, P&M’de en çok atıf alan yazarların ‘Moriuchi, E’, ‘Dwivedi, YK’, ‘Marriott, HR’, ‘Wang I’, ‘de Angelis, M’ olduğu görülmüştür.  En etkili kurumların ‘Hong Kong Politeknik Üniversitesi’, ‘Auckland Teknoloji Üniversitesi’, ‘Portsmouth Üniversitesi’, ‘Austin Teksas Üniversitesi’ ve ‘Bournemouth Üniversitesi’ olduğu tespit edilmiştir. En sık kullanılan anahtar kelimelerin ise ‘Yapay Zeka’, ‘Sosyal Medya’, ‘Covid-19’, ‘Sürdürülebilirlik’, ‘Öfke’, ‘Tüketici Davranışı’, ‘Yardım’ ve ‘Antropomorfizm’ kelimeleri olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.681
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi