Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
Bir üniversite Hastanesinde Yatan Hastalar için İstenen Psikiyatri Konsültasyonlarının Değerlendirilmesi
2008
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan hastalardan 4 aylık süre boyunca istenen psikiyatri konsültasyonlarının niteliğinin, hasta tutumunun, hekim-hasta ilişkisinin ve yatan hastalarda psikiyatrik morbidite oranının değerlendirilmesidir. Yöntem: 01/12/2006 ve 31/03/2007 tarihleri arasında, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatarak tedavi gören ve psikiyatri konsültasyonu istenen 18 yaş ve üstü hastaların psikiyatrik değerlendirmeleri, yapılandırılmış bir forma kaydedilmiştir. Tanısal değerlendirme, DSM-IV-TR tanı kriterlerine göre yapılmıştır. Bulgular: İncelemeye alınan 66 hastanın 39’u (%59.1) kadın, 27’si (%40.9) erkekti. 4 aylık süre içerisinde yatan, 18 yaş üstü hastaların %2.8’i için psikiyatri konsültasyonu istenmiştir. En sık psikiyatri konsültasyonu isteyen bölümler; iç hastalıkları (%24.2), göğüs hastalıkları (%15.2) ve beyin cerrahisidir (% 13.6). Konsültasyon istemlerinin büyük kısmı; ajitasyon (%27.3), depresif bulgular (%16.7) ve konversif yakınmalar (%16.7) nedeniyledir. Konsültasyon sonrasısık konulan tanılar; major depresyon (%19.7) ve yaygın anksiyete bozukluğudur (%16.6). Konsültasyon istenen hastaların %24.2’sinde DSM-IV-TR tanı kriterlerine göre herhangi bir ruhsal hastalık saptanmamıştır. Sonuç: Bulgulara göre, hekim-hasta iletişiminin geliştirilmesi gereklilik arz etmektedir. Diğer kliniklerle psikiyatri kliniğinin uyumlu işbirliği ve düzenli fikir alışverişi de hastaların ruhsal iyi olma hali açısından çok önemlidir

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the desired psychiatric consultations for patients in a university hospital
2008
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this research is to evaluate the nature of psychiatric consultations requested for a period of 4 months from patients in the Düzce University Medical School Hospital, the patient attitude, the doctor-patient relationship and the rate of psychiatric morbidity in patients in the Düzce University Medical School. Method: Between 01/12/2006 and 31/03/2007, psychiatric assessments of patients aged 18 and over who were treated and asked for psychiatric consultation in the Düzce University School of Medicine Hospital were recorded in a structured form. Diagnostic assessment is performed according to the DSM-IV-TR diagnostic criteria. Results: 39 of the 66 patients surveyed (59.1%) were women and 27 (40.9%) men. Psychiatric consultation was requested for 2.8% of patients over the age of 18 who fall within 4 months. The most frequently seeking psychiatric consultation departments are internal diseases (%24.2), breast diseases (%15.2) and brain surgery (%13.6). The majority of consultation requests are caused by agitation (27.3%), depressive findings (16.7%), and conversive approaches (16.7%). The diagnoses post-consultation are major depression (%19.7) and common anxiety disorder (%16.6). In 24.2% of patients requested consultation, no mental illness was diagnosed according to the DSM-IV-TR diagnosis criteria. The conclusion: The findings suggest that the development of the doctor-patient communication is necessary. The coordinated cooperation and regular exchange of opinions of the psychiatric clinic with other clinics is also very important in terms of the mental well-being of patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi