Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Artvin İli Okçular Havzasının Eski Çağ Tarihi Coğrafyasına Genel Bir Bakış
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Eskiçağ tarihinin önemli lokalizasyon merkezlerinden bir olan Doğu Karadeniz ve kıyıları tarih boyunca birçok kültür ve millete ev sahipliği yapmıştır. Özellikle, Kafkas, Derbent ve Daryal geçitleri üzerinden gelen halklar bu bölgede önemli kültürel ve ticari merkezler oluşturmuşlardır. Bunun yanı sıra, Doğu Karadeniz Bölgesi oldukça arızalı bir topoğrafik yapı arz etmesine rağmen, Orta Paleolithik dönemden itibaren iskân gördüğünü de müşahede etmekteyiz. Ayrıca, bölge uzun yıllar başta Urartu olmak üzere, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, kültürel ve ekonomik tesiri altında kaldığı da yine, burada tespit edilen eser ve materyallerden anlaşılmaktadır. Buna ilaveten, bölgeye gelen kavim ve halk toplulukları zaman içerisinde yerli bir karakter kazanarak Anadolu kültür coğrafyasının bir parçası haline geldiği de görülmektedir. Anadolu yarımadasının kendine has jeolojik, jeomorfolojik ve jeopolitik yapısı, bölgeye yerleşen halk toplulukları üzerinde müspet yönde tesir ederek özgün bir kültürel yapının oluşmasını sağlamıştır. Netice itibariyle, Anadolu coğrafyasının bir parçası olan Doğu Karadeniz bölümü, kendine has tarihi ve kültürel coğrafyası ile mümtaz bir bölge olma özelliğin binlerce yıldır devam ettirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.076
Current Perspectives in Social Sciences