Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 1
BATI TRAKYA MÜSLÜMAN-TÜRK AZINLIĞININ ULUSLARARASI HUKUKTAN DOĞAN EĞİTİM HAKLARI
2021
Dergi:  
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: Bir azınlık grubuna mensup kişilerin kendi eğitim ve öğretim kurumlarını kurma, yönetme, denetleme ve buralarda kendi ana dillerini kullanma hakkına sahip olmaları, söz konusu grubun kimliğinin korunabilmesi için son derece önemlidir. Bundan dolayı, birçok uluslararası belgede bu hakkı korumaya yönelik düzenlemelere yer verilmiş, imzacı devletlere bu yönde sorumluluklar yüklenmiştir. Batı Trakya’daki Müslüman-Türk azınlığın eğitim hakkı da çeşitli uluslararası antlaşma ve sözleşmeler tarafından güvence altına alınmıştır. Böyle olmakla birlikte, Yunanistan, istisnai bazı dönemler hariç, azınlığın bu yöndeki haklarını ihlal eden bir politika izlemiştir. Bu çalışmada önce, Batı Trakya Müslüman-Türk azınlığının eğitim hakkını düzenleyen uluslararası antlaşmalar ile Yunanistan’ın yükümlülükleri incelenecektir. Ardından da Batı Trakya’nın Yunanistan’ın egemenliğine geçtiği 1920’den günümüze Yunanistan yönetiminin konuyla ilgili uygulamaları aktarılacaktır. Son olarak da, Türkiye ile Yunanistan’ın konuyla ilgili politikaları tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

BATI TRAKYA MUSLIM-TURKEY PROCES IN THE INTERNATIONAL RIGHTS OF THE ISLAM-TURKEY PROCES
2021
Yazar:  
Özet:

The right of persons belonging to a minority group to establish, manage, control and use their own native languages in their own educational and educational institutions is essential for the protection of the identity of the group concerned. Therefore, in many international documents, the provisions for the protection of this right are included, and the signing states are liable in this direction. The right to education of the Muslim-Turkish minority in Western Trakya is also guaranteed by various international treaties and treaties. Nevertheless, Greece, except for some exceptional periods, has followed a policy that violates the rights of the minority in this direction. Before this study, Greece’s obligations will be examined by international treaties that regulate the right to education of the Muslim-Turkish minority in Western Trakya. Then, from the 1920s when Western Trakya passed to the sovereignty of Greece to the present day, the practice of the Greek government on the subject will be transferred. Finally, the policy of Turkey and Greece on the subject will be discussed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 628
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi