Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 14
ANKARA’NIN GÖÇMEN TÜRKMENLERİ
2017
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, son yılların en çok göç alan ülkelerinden biri olarak incelemeye değer bir örnek teşkil etmektedir. Göç alan bir ülke olmasının temelinde, milli ve manevi değerleri doğrultusunda mağdur olanlara kapısını açma cömertliğini gösterebilmesi yatmaktadır denilebilir. Son dönemde ülkemize yapılan göçlerin, komşu ülkelerde yaşanan iç savaşlarla daha da arttığı ayrıca gözlemlenebilmektedir. Göç eden bu kitlelerden dikkate değer bir topluluk olarak Türkmenler, Ankara’da hatırı sayılır bir sayıya ulaşmıştır. Buradan hareketle, çalışmanın temel amacı, Türkiye’ye zorunlu göç etmiş olan Türkmenlerin yaşamış olduğu sorunların ortaya konulması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi olarak belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda, teoride, genel olarak göç olgusu ve özelde de zorunlu göç konusu incelenmiştir. Uygulama kısmında ise, Türkiye’ye zorunlu göç etmiş ve Ankara’da ikamet eden Iraklı Türkmenlerle ilgili nitel bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda, komşu ülkelerden biri olan Irak’ta yaşanan savaşın göçlerle ülkemize yansımasının Türkmenler boyutuyla ortaya konulması amaçlanmıştır. Ayrıca, bu çalışma sonucunda göç olgusunun ülkemize yansıması noktasında kamu politikası önerileri geliştirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.814
2023 Impact/Etki : 0.403
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi