Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 53
 İndirme 14
POST-TRUTH DÖNEMDE İTİBARI KORUMAK: SOSYAL MEDYADA MARKA KRİZLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada post-truth kavramı üzerinden sosyal medyada dolaşıma giren doğru, şüpheli ya da asılsız iddialar nedeniyle sosyal medya krizi yaşayan markalara yönelik tüketici tepkilerini ortaya çıkartmak amaçlanmıştır. Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluşan 120 kişilik bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Katılımcılara kapalı uçlu maddelerin yer aldığı, üç kısımdan oluşan 23 soruluk bir anket uygulanmıştır. Araştırma için sosyal medyada küçük ya da büyük çaplı kriz yaşamış Apple, Danone, H&M, Nutella, Pepsi, Samsung, Ülker, Volkswagen markaları seçilmiştir. Toplanan verilerden elde edilen sonuçlara göre katılımcıların markalara yönelik tutumlarının sosyal medyada dolaşıma giren olumsuz içeriklerden etkilendiği görülmüştür. Katılımcıların bir kısmı (%38-34) sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiklerini ya da dijital linç kampanyalarına katıldıklarını belirtirken, önemli bir kısmı (%72) da satın alma davranışlarının değiştiğini vurgulamıştır. Öte yandan katılımcıların bir kısmı ise marka ile ilgili kişisel bir sorun yaşamadıkça satın almaya devam ettiklerini ifade etmiştir. Katılımcıların sosyal medyada karşılarına çıkan olumsuz içerikleri araştırma eğilimlerinin de oldukça yüksek olduğu belirlenmiştir. Katılımcıların içerikleri doğrulamak için en çok kullandıkları kaynağın internet haber siteleri olduğu görülmüştür. Bu durumun ise şaibeli bilginin yanlışlanamadığı bir kısır döngü yarattığı sonucuna ulaşılmıştır. Anahtar kelimeler: Post-truth, sosyal

Anahtar Kelimeler:

POST-TRUTH DÖNEMDE İTİBARI KORUMAK: SOSYAL MEDYADA MARKA KRİZLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal consumer reactions to brands living in a social media crisis due to true, suspicious or irreasonable claims that come into circulation on social media through the post-truth concept. In this framework, a 120-person working group consisted of the Faculty of Communication Sciences and the Faculty of Education of the Anadolu University was created. A survey of 23 questions, consisting of three sections, included closed end items, was applied to participants. For the research, small or large-scale crises on social media experienced Apple, Danone, H&M, Nutella, Pepsi, Samsung, Country, Volkswagen brands were selected. According to the results from the data collected, the attitudes of participants towards brands have been affected by negative content that is circulating on social media. Some participants (38-34) said they expressed their responses via social media or participated in digital linking campaigns, while a significant part (72) stressed that their purchasing behavior changed. On the other hand, some participants said they continued to buy until they had a personal problem with the brand. The negative content that participants encounter on social media has also been determined as the research trends are quite high. The source that participants use to verify the content is the internet news sites. This is the conclusion that the shabby knowledge cannot be misleading. Keywords: post-truth, social

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 1.743
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi