Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE ENDÜLÜS ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
2018
Dergi:  
Kalemname
Yazar:  
Özet:

Günümüzde üzerinde Portekiz ve İspanya devletleri’nin yer aldığı İber Yarımadası VIII. asrın başlarında Müslümanlar tarafından fethedilerek ‘Endülüs’ olarak adlandırılmıştır. Hâkimiyet alanları değişiklikler göstermekle birlikte, 712-1492 yılları arasında Müslümanlar bu bölgede 780 yıl hüküm sürmüşlerdir. Burada bulundukları özellikle ilk üç asır içerisinde Batı’nın kültür ve medeniyet alanında o güne kadar görülen tartışmasız en ileri ve güçlü medeniyeti oluşturmuşlardır. Endülüs tarihi, Müslümanların Avrupa’daki en uzun hâkimiyet dönemi olmasına ve ortaya konulan bilim, sanat, edebiyat ve mimari eserlerine rağmen yeterince bilinmemekte, bu alanda Türkiye’de yeterince çalışma bulunmamaktadır. Türkiye’de Endülüs tarihi ile ilgili çalışmalar, Batı’da yazılan bu alandaki eserlerden birkaçının Türkçeye tercüme edilmesiyle kendini göstermiştir. Özellikle son yirmi beş yıl içerisinde alana dair özgün eser ve makaleler kaleme alınmaya başlanmıştır. Ancak, böylesine önemli bir konuda bugüne kadar yapılan çalışmalar yeterli değildir. Bu çalışmaların sayısı henüz bir elin parmak sayısını geçmemektedir. Bu çalışmada ise Türkiye’de Endülüs ile ilgili yayımlanan kitap ve makaleler hakkında bilgiler verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kalemname

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 195
2023 Impact/Etki : 0.024
Kalemname