Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 32
 İndirme 3
Yaşlılık Olgusu ve Yaşlılığın Medyada Temsili: Türkiye, Rusya ve Kırgızistan Gazeteleri Örneği
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünyadaki demografik yaşlanma süreci, yaşlıların toplumsal konumunu ve yaşlılık algısını önemli ölçüde değiştirmiştir. Yaşlılık olgusunun toplumsal bağlamda algılanış biçimi (yaşla ilgili kültürel normlar, değerler ve rol beklentileri), yaşlı insanların karşılaştıkları sorunlar açısından da belirleyicidir. Her şeyden önce toplumdaki yaygın stereotipler, yaşlıların kendilerine dair tutumlarını etkilemektedir. Yaşlılığa yüklenen anlamlar, yaşlı insanların yaşam boyunca edindikleri kültürel sermayelerini kullanabilmelerine ve toplumsal uyumuna engel olabilmektedir. Özellikle yaşlılara yönelik olumsuz tutumlar, ‘yaşlı ayrımcılığı’ (ageism) ile sonuçlanmaktadır. Bu bağlamda, medyanın olumlu tutum oluşturma süreçlerinde etkili olması ve bu yönde farkındalık yaratması beklenmektedir. Bu çalışmada, Türkiye, Rusya ve Kırgızistan gazetelerinde yaşlılara yönelik haberlerin sunumu irdelenmiştir. Yaşlılığın gazetelerde nasıl yer aldığını değerlendirmek amacıyla tirajı en yüksek gazetelerin, 1 Ekim “Dünya Yaşlılar Günü”nü içeren; 24 Eylül – 08 Ekim 2018 tarihleri arasındaki haberleri taranmış, yaşlılara yönelik haberlerin içerik analizi yapılmıştır. Araştırma sonucunda, üç ülkenin yaşlılık algısına yönelik bulguları tartışılmakta ve yaşlı haklarının iyileştirilmesi bağlamında öneriler sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Yaşlılık Olgusu ve Yaşlılığın Medyada Temsili: Türkiye, Rusya ve Kırgızistan Gazeteleri Örneği
2019
Yazar:  
Özet:

The demographic aging process in the world has significantly changed the social position of the elderly and the perception of aging. The way of perception of the age phenomenon in the social context (cultural standards, values and role expectations related to age) is also determining in terms of the problems that older people encounter. First of all, the common stereotypes in society affect the attitudes of the elderly people towards themselves. The meanings of aging can prevent the elderly people from using their cultural capital they have acquired throughout their lifetime and from social harmony. In particular, negative attitudes towards the elderly result in ‘ageism’. In this context, it is expected that the media will be effective in the processes of creating a positive attitude and will create awareness in this direction. In this study, the presentation of news to the elderly in the Turkish, Russian and Kyrgyz newspapers has been promoted. In order to evaluate how old age is placed in the newspapers, the highest drawings of the newspapers, including the "World Old People's Day" on 1 October, scaned the news from 24 September to 08 October 2018 and the content of the news for the elderly has been analyzed. The results of the study are discussing the findings on the perception of aging in three countries and presenting recommendations in the context of improving the rights of the elderly.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.070
Current Perspectives in Social Sciences