Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA ADOLF HİTLER'İN MİZAH ÇEKİCİLİĞİ BAĞLAMINDA SOVYET PROPAGANDA POSTELERİ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

            Nazi Almanyası, savaş ilan etmeksizin 22 Haziran 1941 tarihinde Sovyetler Birliği'ne saldırmıştı. Nazilerin beklenilmeyen saldırısı üzerine, Sovyetler Birliği Nazi Almanyası Devlet Başkanı Adolf Hitler'i hedef alan propaganda faaliyetlerine yönelmişti. Bu süreçte Sovyetler Birliği, güldürü temelli bir duygusal çekicilik olan mizah çekiciliğini Hitler karşıtı propaganda faaliyetlerinde etkili bir şekilde kullanmaktaydı. Bu çalışmada, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Hitler'i konu alan propaganda posterleri mizah çekiciliği bağlamında incelenmiştir. Bu amaçla All World Wars sitesi tarafından belirlenen Sovyet propaganda posterleri içerisinden amaçlı örneklem metodu kullanılarak belirlenen 7 propaganda posteri (Saldırmazlık Paktı, Moskova Seferi, Müttefik Devletleri, Napolyon, 3. Yıl, Berlin, Nihai Son), kronolojik sırası itibariyle nitel araştırma yöntemleri içerisinde yer alan göstergebilimsel analiz yöntemi kullanılarak ele alınmıştır. Posterler, İsviçreli Dil Bilimci Ferdinand de Saussure'ün Göstergeler Modeli özelinde analiz edilmiştir. Elde edilen bulgularda, Sovyetler propagandasının savaşınbaşından itibaren mizahi çekicilik üzerinden Hitler'i Sovyet toplumu nezdinde itibarsızlaştırarak, Kızıl Ordu'nun Alman ordularına karşı büyük bir zafer kazanacağı algısının oluşmasını amaçladığı ortaya çıkarılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi