Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 31
 İndirme 2
Milletleşme Süreci ve Önündeki Engeller
2008
Dergi:  
Journal of Economy Culture and Society
Yazar:  
Özet:

Milletleşme tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bir süreçtir. Milletleşme biyolojik değil; kültürel faktörlere göre şekillenir ve mensubiyet duygusu ön plana çıkar. Milletleşme her türlü etnik, mezhep, aşiret, boy ve bölge taassubunun aşılarak milli seviyede mutabakatlara varılmasıdır.      Etnosantrizm” ve ilkel etniklik (etnik ırkçılık, kendi kendini ötekileştirme) milletleşmeyi olumsuz etkiler. Milletleşme ve demokrasi arasında da yakın bir ilişki vardır. Demokrasi kalabalıkların değil; neden ve niçin bir arada bulunduklarını fark eden milli sembolleri, idealleri olan ve ortak milli kültürü paylaşan milletleşmiş toplumların rejimidir. Demokrasi milletleşme üzerine bina edilir. Demokrasi mi, yoksa Cumhuriyet mi şeklinde bir ayırım yapay bir ayırımdır. Milletleşme, millet ve etnisite kavramları birbirine karıştırılmamalıdır. Her etniklik birer milliyet olmamıştır ve olamaz. Metinde de yer aldığı gibi milletleşme sürecinin önündeki engeller aşılmadığı sürece milletleşme ve demokratikleşme istenen seviyeye getirilemez.   Anahtar Kelimeler: Millet, milletleşme, etniklik, demokrasi, ötekileştirme, ilkel etniklik, yeni kabilecilik, milli irade.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Economy Culture and Society

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 600
Atıf : 2.948
2023 Impact/Etki : 0.216
Journal of Economy Culture and Society