Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Evaluation of the Usability of Social Media in Education in Türkiye with Machine Learning
2024
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, öğrencilerin sosyal medya sitelerinin kullanılabilirliğine ilişkin görüşlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Üniversite öğrencilerine demografik özellikleri ve sosyal medya platformlarının öğrenme kolaylığı, etkililik, akılda kalıcılık, hata toleransı ve sosyal medya platformlarından memnuniyet açısından kullanılabilirliği hakkında bilgi edinmek için beşli Likert tipi sorulardan oluşan bir anket uygulanmıştır. Katılımcıların %34,6'sının Facebook, %36,2'sinin Twitter, %90'ının Instagram, %10,8'inin Linkedin ve %93,8'inin YouTube'u kullandıkları belirlendi. Facebook, Instagram, LinkedIn ve Youtube için tüm kullanılabilirlik boyutlarının aynı olduğu gösterilmiştir. Katılımcı hata toleransı Twitter için farklılık gösterse de, diğer faktörlerin kullanılabilirlik boyutu üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Araştırma sonunda Youtube kullanılabilirliği 3,44 (%68,8), Twitter 3,45 (%69,0), Facebook 3,44 (%68,8), Instagram 3,42 (%68,4) ve LinkedIn 3,32 (%66,4) olarak derecelendirilmiştir. Sosyal medya platformları için genel kullanılabilirlik puanı 3,42 (%68,4) oldu. Sosyal ağ ağlarının kullanılabilirliği, sınırda kabul edilen Sistem Kullanılabilirlik Ölçeği'nde 68'in biraz üzerindedir. İnsanların daha etkin kullanabilmesi için tüm sosyal medya platformlarının kullanılabilirliğinin arttırılması gerekmektedir. Öğrencilerin sosyal medya ağlarını etkili bir öğretim aracı olarak kullanmalarını sağlamak önemlidir. Ek olarak, öğrencileri sosyal medyanın tehlikeleri ve uygulanabilecek güvenlik önlemleri konusunda eğitmek önemlidir. Ayrıca sosyal medyayı ve interneti güvenli bir şekilde nasıl kullanacakları öğretilmeli ve öğrencilerin orada ne yaptıklarını takip etmelidirler.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine students' views on the usability of social media sites. University students were given a questionnaire with five-point Likert scale questions in order to learn about their demographics and the usability of social media platforms in terms of ease of learning, effectiveness, memorability, fault tolerance, and satisfaction for social media platforms. It was determined that participants of 34.6% to use Facebook, 36.2% to use Twitter, 90% to use Instagram, 10.8% to use Linkedin, and 93.8% to use YouTube. All usability dimensions for Facebook, Instagram, LinkedIn, and Youtube have been shown to be identical. While participant error tolerance varies for Twitter, other factors have no bearing on the usability dimension. At the end of the research, the usability of Youtube was rated 3.44 (68.8%), that of Twitter 3.45 (69.0%), Facebook 3.44 (68.8%), Instagram 3.42 (68.4%), and LinkedIn 3.32 (66.4%). 3.42 (68.4%) was the overall usability score for social media platforms. Social networking networks' usability is just above 68 on the System Usability Scale, which is considered borderline. It is necessary to increase the usability of all social media platforms so that people may utilize them more effectively. It is important to make sure that students are using social media networks as an effective teaching tool. Additionally, it's important to educate pupils about the dangers of social media and the safety measures that can be implemented. They should also be taught how to use social media and the internet safely, and they should monitor what the pupils do there.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.343
Milli Eğitim Dergisi