Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 2
BATIDA YÜKSELEN İSLAMOFOBİNİN DİNSEL AMAÇLI TERÖRE ETKİSİ
2020
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

21. yüzyılda sanayi ve teknolojinin gelişmesi neticesinde artan globalleşmeye paralel olarak global çapta tehditlerin de artmasına vesile olmuştur. Bu tehditlerin en önde gelenlerinden birisi İslamofobi olarak kabul edilmektedir. Samuel Huntington dünya genelinde büyük yankı uyandıran “Medeniyetler Çatışması” isimli eserinde uluslararası iktisadi güce hâkim olabilmenin yolunun medeniyetlerin çatışması ile gerçekleşeceğini savunmuştur. Batı medeniyetine yakın bir görüşe sahip olan Huntington’ın İslâm medeniyetini bir tehdit olarak görmesi ve bu şekilde lanse etmesi kitleleri etkilemiştir. Soğuk Savaş sonrası dönemde Komünizm tehdidi ortadan kalkan Batı için yeni düşman İslâm medeniyeti olmuştur. Bununla beraber 1960’lı yıllardan itibaren Batı’ya işçi göçlerinin artması ve bu göçlerin genellikle Müslüman ülkelerden olması da, Batı’da tedirginliği arttıran unsurlar arasında olmuştur. 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen terör eylemleri sonucu İslâmiyet’e karşı hissedilen korku ve tedirginlik zirveye ulaşmıştır. İslamofobi olarak tanımlanan bu durum, 2015’te Avrupa genelinde gerçekleşen yeni terör eylemleri ile gündemdeki yerini korumuştur. Dini amaçlı terör, yapılan tüm faaliyet ve eylemleri dine bağlayarak, din adına yasallaştırarak kendini kabul ettirmeye çalışan bir grup bireyin gerçekleştirdiği, şiddet ve vahşet içeren eylemlerdir. Son dönemde gerçekleşen tüm terör eylemlerinde İslâmi grupların olması, yaptıkları eylemleri Kur’an-ı Kerim’e dayandırmaya çalışması neticesinde Batı’da İslamofobik düşünce daha da benimsenmiştir. Araştırmanın tarihsel çerçevesinde İslamofobi’nin tarihsel gelişimi “Medeniyetler çatışması” teorisine dayandırılarak geçmişten günümüze bilgilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Islamophobia's Impact on Religious Target Terror
2020
Yazar:  
Özet:

As a result of the development of industry and technology in the 21st century, global threats have also increased in parallel with increasing globalization. One of the most prominent threats is considered Islamophobia. Samuel Huntington, in his work “Civilizations’ Conflict” which has raised great emphasis around the world, has claimed that the way to dominate the international economic power will occur by the conflict of civilizations. The fact that Huntington, who has a close view of Western civilization, sees the Islamic civilization as a threat and thus launched it, has affected the crowds. After the Cold War, the new enemy of the Islamic civilization for the West was the threat of communism to disappear. However, since the 1960s, the increase in workers’ migrations to the West and the fact that these migrations are often from Muslim countries have been among the factors that increased anxiety in the West. As a result of the terrorist attacks in the United States on September 11, 2001, fear and anxiety against Islam reached the peak. This situation, defined as Islamophobia, has retained its place on the agenda with the new terrorist attacks that occurred throughout Europe in 2015. Religious terrorism is acts of violence and brutality performed by a group of individuals who are trying to legalize themselves in the name of religion by linking all activities and actions to religion. In all the terrorist acts that occurred in the last period, the existence of Islamic groups, as a result of their attempts to put their actions on the Qur’an-i-Kerim, the Islamophobic thought in the West has been even more adopted. In the historical framework of the study, the historical development of Islamophobia is based on the theory of "Civilization Conflict" and is placed in information from the past to the present day.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 118
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources