Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 8
Entrepreneurship Education and Perception Change: The Preliminary Outcomes of Compulsory Entrepreneurship Course Experience in Turkey
2015
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimcilik özellikle merkezi planlama sistemlerinin gerilemesinin ardından gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde önemi vurgulanan bir konu haline gelmiştir. Devletin ekonomideki ağırlığının azaltılmasına dönük artan eğilimler, piyasaların işleyebilmesinin yegâne unsuru olan ve her ölçekte işletmenin kurulması, çalıştırılması ve büyütülmesi hususundaki en kritik faktör olan girişimcileri ekonomi politikalarının da merkezine yerleştirmiştir. Bu kapsamda, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve buna bağlı olarak ekonomik büyüme ve refah hedeflerine ulaşmaya dönük politikaların gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde pek az istisnayla yaygınlaştığı görülmektedir. Diğer yandan, girişimcilik ve girişimcilik eğitimi alanındaki araştırmaların popülerliğine karşın, yenilikçilik yapan, iş kuran ve büyüten, böylece yeni iş imkanları yaratan girişimcilerin sayısı gerçekte pek de fazla değildir. İnsanları farklı istihdam alanları arasından girişimcilik seçeneğine yöneltmek zannedildiği kadar kolay değildir. Bu sebeple girişimcilik temelli serbest piyasa sistemini benimsemiş ülke hükümet yetkilileri, bireyleri girişimciliği bir kariyer hedefi olarak tercih etme doğrultusunda motive etme hususunda çeşitli politikalar geliştirmektedirler. Bu yönde, Türkiye’de de kendi işini kurmak isteyen ve girişimciliği tercih eden bireyleri destekleyecek çok çeşitli programlar yürürlüktedir. Bu kapsamda değerlendirilmek üzere, bir devlet üniversitesi olan Aksaray Üniversitesi de, tüm Lisans düzeyindeki eğitim programlarına dört saatlik zorunlu girişimcilik dersi koymuştur. Aksaray Üniversitesi 2012 yılı Eylül ayından geçerli olmak üzere –sadece Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca müfredatı belirlenen okullarda seçmeli olmak üzere- tüm lisans bölümlerine zorunlu girişimcilik dersi koymuş, konuya ilişkin olarak KOSGEB ile de Aksaray Üniversitesi mezunlarına kendi işlerini kurma amaçlı finansal imkanlara başvuru hakkı veren bir sertifika sağlanması yönünde anlaşmaya varılmıştır. Mevcut çalışmanın amacı söz konusu ders sonucunda, derse katlan öğrencilerde girişimcilik ve girişimciye yönelik bir algı değişiminin olup olmadığının anlaşılmasıdır. Dersi alan ve almayan 925 öğrenci ile yapılan araştırmanın sonuçları, zorunlu derslerin girişimcilik algısı kadar iş kurma niyetleri üzerinde de olumlu etki yaptığını göstermektedir. Zaman içinde benzer konudaki araştırmaların dersin içeriği, dersi veren öğretim elemanlarının beceri ve nitelikleri, öğrencilerin mezun olduktan sonraki uygulamaları, çalışmaya başladıktan sonra iş hayatındaki yenilikçi davranışlarına etkisi gibi konularda çeşitlendirilmesi, böylece araştırmaların Girişimcilik Eğitimi alanına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.601
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi