Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 64
 İndirme 22
TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ KRİZ DÖNEMLERİNDE UYGULANAN KAMU POLİTİKALARINA KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN BAKIŞI: ANTALYA İLİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm sektörü gün geçtikçe daha da büyüyüp gelişmekte ve ülkeler açısından da büyük önem arz eden ekonomik bir güç haline gelmektedir. Sektör gelişmekte olan pek çok ülke açısından çok ciddi bir gelir kaynağı durumundadır. Turizm sektörü sahip olduğu elastiki yapısıyla, ülkelerin içine düştükleri kriz dönemlerinde istihdam ve ekonomiye sağladığı desteklerle, ülkelerin krizle mücadele edip krizden çıkabilmelerinde hayati bir rol üstlenmektedir. Dünyada son yıllarda yaşanan her türlü krizler ,turizm sektörüne ciddi zararlar vermiş ve sektörün tüm paydaşları büyük zarar etmiştir. Konjonktürel yaşanan bazı krizleri konaklama sektörünün tek başına üstesinden gelmesi mümkün olamamakta ve kamu desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.Konaklama işletmeleri faaliyetlerini sürdürebilmek ve meydana gelecek krizleri önleme yada krizleri en az zararla atlatabilmeleri için kamu sektörü ile birlikte koordineli bir çalışma içerisinde krize karşı her an hazırlıklı olunmalıdır. Araştırma da devletin bugüne kadar uyguladığı teşviklere, son yirmi yıl içinde yaşanılan krizler ve etkilerine, kriz dönemlerinde devlet tarafından uygulanan önlemlere yer verilmiştir. Araştırmanın amacı sık sık krizlerle karşı karşıya kalan Türkiye’de turizm sektörüne yönelik uygulanan kamu politikalarının sektör tarafından ne kadar benimsendiğini ve krizleri çözmekte ve atlatmakta ne kadar etkin olduğunu analiz etmektir. Bu amaçla Antalya ilinde faaliyet gösteren 4 yıldız ve üzerindeki konaklama işletmelerinin temsilcilerine yönelik alan araştırması yapılmıştır. Araştırma da konaklama işletmleri temsilcilerine kriz döenmlerinde devletin aldığı önlemlerin herbirinin yeterli olup olmadığına dair ifadeler yöneltilmiştir. Sonuçta konaklama işletmelerinin hizmet yılı değişkenine göre kriz dönemlerinde alınan önlemlere ilişkin tutumları arasında anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ KRİZ DÖNEMLERİNDE UYGULANAN KAMU POLİTİKALARINA KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN BAKIŞI: ANTALYA İLİ ÖRNEĞİ
2019
Yazar:  
Özet:

The tourism sector is growing and developing on a daily basis and becomes an economic power that is of great importance for countries. The sector is a very serious source of income for many developing countries. With the elastic structure of the tourism sector, the country’s support for employment and economy in the crisis period, it plays a vital role in the country’s ability to fight the crisis and get out of the crisis. All of the crises in the world in recent years have caused serious damages to the tourism sector and all the stakeholders of the sector have caused serious damages. Some conflict is unlikely to be overcome by the housing sector alone and the public support is needed. Residential enterprises should be prepared at all times in a coordinated work with the public sector in order to continue their activities and to prevent future crises or to overcome crises with the minimum harm. The research also includes the incentives the government has implemented so far, the crises and impacts that have occurred in the last twenty years, the measures taken by the government in the periods of crisis. The purpose of the research is to analyze how much public policies applied to the tourism sector in Turkey, which is often faced with crises, are adopted by the sector and how effective they are in solving and overcoming crises. For this purpose, the area research was carried out to representatives of the 4 star and above accommodation enterprises operating in Antalya province. The research also addressed representatives of the housing enterprises to statements whether the measures taken by the state in the crisis are sufficient. As a result, significant differences have been identified between the attitudes of the accommodation in relation to the measures taken during crisis periods according to the variable of the service year.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.192
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi