Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
REZİN BAĞLI PROTEZLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
2010
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Rezin bağlı protezler (RBP), kısa dişsiz boşluklarda uygulanabilen, boşluğa komşu dişerde çok az preparasyon gerektiren konservatif restorasyonlardır. Metal bir alt yapı ve porselen üst yapıdan hazırlanabildikleri gibi tam seramik sistemlerle veya fiberle güçlendirilmiş kompozit (FRC) bir alt yapı ve dolduruculu kompozit materyali ile hazırlanan bir üst yapıdan da hazırlanabilirler. Restorasyonun başarısında kullanılan materyal ve yapıştırıcı ajan kadar, diş preparasyonunun şekli de önem taşır. İlk yıllarda metal destekli RBP’ler perfore bir metal alt yapı ile hazırlanırken, mikroretansiyon ve kimyasal retansiyona bırakmıştır. Estetiğin dişhekimliğinde ön plana çıkmasıyla birlikte tam seramik RBP’ler uygun vakalarda başarıyla uygulanmaya başlanmıştır. Son dönemde fiberle güçlendirilmiş kompozit (FRC) RBP’ler ekonomik, estetik ve diş dokularıyla uyumlu elastikiyet modülleri nedeniyle kullanılmaya başlanmıştır. Ancak her yönde aynı özellikte olmamaları ve restorasyonu metal alt yapıda olduğu gibi tüm yönlerde eşit derecede güçlendirmediği için, bu tür restorasyonların uzun dönem başarısı ile ilgili çeşitli soru işaretleri bulunmaktadır. RBP uygulamaları, yapılan laboratuar ve klinik çalışmalar ile, yeni geliştirilen teknikler sayesinde yıllar içerisinde sürekli gelişmiş ve bugünkü halini almıştır. Ancak halen daha RBP’lerin uzun dönem klinik incelemesi ile ilgili yapılan çalışmalar, bize başarıyı arttırma yönünde daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.156
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences